Dzīve pēc “Sekss un lielpilsēta”: Samantas Džonsas jeb Kimas Ketrolas vētrainā dzīve un karjera

Foto: publicitātes.
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Angļu aktrise Kima Ketrola pasaules slavu ieguvusi, tēlojot vienu no Kerijas Bredšovas draudzenēm gan seriālā “Sekss un lielpilsēta”, gan divās pilnmetrāžas filmās, taču atteicās turpināt Samantas Džonsas dzīvesstāstu, kad producenti nolēma projektu "atdzīvināt".

Seriāla fanus visā pasaulē šokēja lēmums uzņemt “Sekss un lielpilsēta” turpinājumu bez iemīļotās varones, tāpēc Samantas prombūtnes iemesls tika skaidrots jau pirmajās “Un tā tas laiks paiet” minūtēs. Proti, Samanta no Ņujorkas ir pārcēlusies uz dzīvi Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā un vairs neuztur ciešas attiecības ar Sāras Džesikas Pārkeres tēloto Keriju, Kristīnes Deivisas atveidoto Šarloti un Sintijas Niksones varoni Mirandu.

Reālajā dzīvē Kima Ketrola skaidroja savu nevēlēšanos atkal “kāpt Samantas kurpēs” ar to, ka seriāla uzņemšanas laukumā valdījusi neveselīga gaisotne. Neoficiāli ir arī zināms, ka, lai gan ekrānā Kimas un Sāras Džesikas varones ir labākās draudzenes, aizkulisēs situācija bijusi pavisam citāda un aktrišu starpā bijusi visai saspīlēta atmosfēra.

Ikoniskā modes un attiecību TV seriāla “Sekss un lielpilsēta” turpinājums – desmit sēriju sezona "Un tā tas laiks paiet" (And Just Like That, 2021) ir skatāms "LMT Viedtelevīzijā".

Bet aktrise nu ir redzama jaunajā, aizraujošā seriālā, kurā tēlo televīzijas evaņģēlisti, kas apņēmusies ar jebkādiem līdzekļiem saglābt biznesu pēc vīra pēkšņās nāves. Seriāls “Nepieklājīgi bagāta” ar izcilo aktrisi Kimu Ketrolu galvenajā lomā skatāms sestdienās plkst. 19.30 kanālā “Fox Life”.

Meitene no Liverpūles

Kima Viktorija Ketrola ir dzimusi 1956. gada 21. augustā Liverpūlē, taču nieka trīs mēnešu veca kopā ar vecākiem pārcēlās uz Kanādu, kur pavadīja nākamos desmit gadus. 11 gadu vecumā ģimene atgriezās Anglijā. Kima, kura jau no agras bērnības sapņoja par aktrises karjeru, iestājās Londonas Gildholas Mūzikas un drāmas skolā, taču mācījās tur tikai gadu. Pēc neveiksmīgā mēģinājumā studēt Anglijā, viņa atgriezās Kanādā. 16 gadu vecumā viņa nolēma turpināt mācības un iestājās Amerikas Drāmas akadēmijā Ņujorkā.

Savu pirmo lomu aktrise nospēlēja trillerī “Rosebud” (“Rožpumpurs”) 1975. gadā, vien 19 gadus jaunā. Spīdošajai lomai sekoja citas - gan filmās, gan seriālos. Latvijas skatītājiem pazīstamākā ir komēdija “Policijas akadēmija”, kas uz ekrāniem nonāca 1984. gadā. Lai gan viņas tēlojumu novērtēja gan kritiķi, gan skatītāji, par nožēlu Kima neparādījās turpmākajās sešās šīs franšīzes turpinājumos.

Iemesls tam bija tas, ka aktrise izlēma par labu dalībai Brodvejas teātra mūziklā, kā arī citiem teātra uzvedumiem.

Loma kulta seriālā

1997. gadā viņa tika izvēlēta Samantas lomai seriālā “Sekss un lielpilsēta”. Par šo lomu, kurai aktrise ir veltījusi teju desmit dzīves gadus, viņa ir saņēmusi daudzus apbalvojumus, tostarp arī prestižāko televīzijas balvu - “Zelta globusu” 2003. gadā.

Seriāla fani ilgus gadus pēc filmēšanas beigām ir gaidījuši tā turpinājumu, un, viņiem par prieku, tika uzņemtas divas pilnmetrāžas filmas ar lielisko četrotni – Keriju, Samantu, Mirandu un Šarloti. Bija plānots filmēt arī trešo, taču šie nodomi netika realizēti. Viens no iemesliem, bija Kimas nevēlēšanās turpināt dalību.

Ketrola žurnālistiem stāstīja, ka toreiz atteikusies no Samantas lomas iespējamā trešajā filmā pēc tam, kad bija izlasījusi tā scenāriju. Viņa bijusi šokā par kādu sižeta pavērsienu, kad viņas varone saņem seksuāla rakstura fotogrāfijas no Mirandas pusaugu dēla. Viņa stāstīja, ka lēmums atteikties no filmēšanas bijis smags, taču, viņasprāt - pareizākais.

Kima arī nenožēlo lēmumu par atteikšanos tēlot Samantu seriālā “Un tā tas laiks paiet”, kas ir “Seksa un lielpilsētas” turpinājums. Kima piedāvā visiem, kas kritizē viņas nevēlēšanos atgriezties pie lomas, iztēloties, kā būtu, ja viņi paši atgrieztos pie darba, kuru darījuši pirms 25 gadiem.

Romāns ar Kanādas premjerministru un citas attiecības

Līdztekus spožai aktrises karjerai, Kimai ir bijusi arī visai vētraina privātā dzīve. Viņa trīs reizes ir bijusi oficiāli precējusies. Pirmoreiz laulības ostā Kima iestūrēja būdama ļoti jauna un par viņas tā laika laulību partneri nav zināms praktiski nekas.

Ar otro vīru aktrise dažus gadus nodzīvoja Frankfurtē, Vācijā, kur viņa iemācījās tekoši runāt vāciski, taču, kā Kima atzīst, gadu gaitā valodas zināšanas ir piemirstas.

Ar trešo vīru, amerikāni Marku Levinsonu, viņa laulībā nodzīvoja no 1998. līdz 2004. gadam. Pāris arī kopā sarakstīja grāmatu “Satisfaction: The Art of the Female Orgasm” par sieviešu seksualitātes jautājumiem.

1980. gados Kimai bija īslaicīgas attiecības ar toreizējo Kanādas premjerministru Pjēru Trudo, kas ir šā brīža vadītāja Džastina Trudo tēvs. Amizanti, ka 2016. gadā amerikāņu raidījums “60 minutes” parādīja ēterā Kimas bildi, kas bija uzņemta 1981. gadā, kļūdaini apgalvojot, ka viņa ir Trudo māte Margareta.

Kimai ir bijuši romāni gan ar kolēģiem - aktieriem, gan ar politiķiem. Kopš 2016. gada viņai ir attiecības ar britu raidkorporācijas BBC darbinieku Raselu Tomasu.

Būdama trešajā laulībā, Kima, kurai toreiz bija 42 gadi, apsvēra iespēju kļūt par māti, taču atteicās no šīs domas. Proti, seriāla “Sekss un lielpilsēta” filmēšana dažbrīd ilga līdz pat 19 stundām dienā un Kimai vienkārši nebija laika nekam citam. Taču aktrise saka, ka lai gan viņa nav bioloģiskā māte kādam bērnam, viņa ir bijusi mentore daudziem jauniem aktieriem.

Ievēro diētu kopš 1974. gada

Kimai šovasar paliks 67 gadi, taču vizuāli viņa izskatās vismaz 15 gadus jaunāka. Protams daudziem interesē, kāds ir viņas noslēpums. Aktrise neslēpj, ka kopj savu izskatu un īpaši rūpējas par savu jutīgo ādu. Viņa arī nekad neiziet no mājas, neuzklājot krēmu, kas pasargā no saules kaitīgās ietekmes. Ikdienā viņa minimāli lieto dekoratīvo kosmētiku, jo, kā viņa pati saka: ''Man patīk, kad āda elpo''.

Aktrise arī jokojot stāstījusi, ka ievēro diētu kopš 1974. gada, kad viņai apritēja 18. Kima neslēpj, ka viņai ļoti patīk garšīgi paēst, taču, lai uzturētu sevi formā, viņai ir strikti jāseko līdzi tam, ko viņa ēd. Piemēram desertu pēc maltītes viņa atļaujas tikai retos gadījumos.

Kima seko līdzi arī savai fiziskajai labsajūtai un katru otro dienu trenējas sporta zāle. Īpaši viņa ir iecienījusi “fizio jogu” — fizioterapijas un jogas kombināciju. Pēc Kimas vārdiem, jo vecāka viņa kļūst, jo vairāk saprot, ka gara pastaiga var būt tikpat labs fiziskās formas uzturēšanas veids kā piecu kilometru skrējiens.

Runājot par mākslīgo skaistumu, aktrise nenosoda tos, kuri ļaujas dažādiem uzlabojumiem, taču pati apgalvo, ka vēl nav izmantojusi plastisko ķirurgu pakalpojumus.

Spožā atgriešanās ekrānā

Seriāls “Nepieklājīgi bagāta”, kurā Kima atveido Margaretu Monro, vēsta par turīgu Amerikas dienvidu štata Luiziānas ģimeni, kas savu bagātību ieguvusi izveidojot kristīgo televīzijas tīklu. Sižeta notikumi aizsākas no brīža, kad ģimenes galva, Margaretas vīrs Jūdžins, iet bojā aviokatastrofā.

Pēc viņa nāves atklājas, ka viņam ir bijuši trīs ārlaulības bērni, par kuru eksistenci Margareta un viņas bērni Ēriks un Rouza nav zinājuši. Bērni no citām attiecībām nu ir iekļauti arī aizgājēja testamentā un pretendē uz savu daļu no televīzijas impērijas. Margareta savukārt darīs visu, lai noturētu bagātību un varu savās rokās.

Katra nākamā Kimas atveidotā varone neizbēgami tiek salīdzināta ar Samantu Džonsu. Arī Margareta Monro nebija izņēmums. Taču aktrise uzskata, ka Margareta ir pilnīgs Samantas pretstats. Proti, ja Samanta ir izmantojusi savu seksualitāti arī profesionālu mērķu sasniegšanai, tad Margareta par visu vairāk vērtē smagu darbu un ģimenes vērtības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu