Bukmeikeru prognozes: Vai Zviedrija atkal uzvarēs Eirovīzijā?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Loreen.
Loreen. Foto: AP Photo/Martin Meissner/Scanpix

Šonedēļ norit 67. Eirovīzijas dziesmu konkurss, kur par iekļūšanu lielajā finālā, kas notiks jau šosestdien, 13. maijā, divos pusfinālos spēkojas trīsdesmit viena valsts. Desmit valstis no katra pusfināla kvalificēsies finālam, kur kopā ar lielo piecinieku: Franciju, Vāciju, Itāliju, Lielbritāniju un Spāniju, kā arī pagājušā gada uzvarētāju – Ukrainu, kam dalība finālā ir garantēta, cīnīsies par uzvaru. Diemžēl Latvija finālā neiekļuva un arī pārējo kaimiņvalstu – Igaunijas un Lietuvas izredzes uzvarēt, tiek vērtētas kā zemas.

Zviedru dziedātāja Loreen pirmo reizi ar dziesmu “Euphoria” plūca uzvaras laurus Eirovīzijas dziesmu konkursā 2012. gadā. Otrdien, 9. maijā, ar dziesmu “Tattoo” viņa iekļuva arī šī gada finālā. “Optibet” bukmeikeri dod 39.64% uzvaras iespējamību tieši šai dalībniecei. Vai Loreen izdosies atkārtot savus 2012. gadā gūtos panākumus un būt otrajai, kurai izdosies divreiz izcīnīt uzvaru Eirovīzijā, kā to paveica īru izpildītājs Johnny Logan 1980. un 1984. gadā, mēs noskaidrosim jau sestdien.

Mūziķa Markusa Rivas, kurš šogad piedalījies Eirovīzijas Latvijas nacionālajā atlasē “Supernova” ar dziesmu “Forever”, uzvarētāja izvēle sakrīt ar bukmeikeru izvirzīto: “Mans favorīts šogad ir Zviedrija. Manā skatījumā vislabākā šī gada dziesma gan muzikālajā, gan performances ziņā. Lieliska atgriešanās!” Par 2022. gada konkursa uzvarētāju kļuva Ukrainas Kalush Orchestra dziesma “Stefania”. Kā paredz noteikumi, tieši uzvarējusī valsts rīko nākamā gada dziesmu konkursu, taču, ņemot vērā šobrīd esošos kara apstākļus, 67. Eirovīzijas rīkošana tika pārcelta uz Liverpūli Lielbritānijā. 2023. gada dziesmu konkursu organizē apvienota britu un ukraiņu komanda.

Bukmeikeru favorītu vidū bez Zviedrijas atrodas arī Somija, Francija, Ukraina, Izraēla un Spānija. Interesanti, ka šogad trīs valstis, kurām prognozētas pirmās sešas pozīcijas, finālā atrodas jau garantēti. Pārējās trīs kvalificējās finālam otrdien notikušajā pirmajā pusfinālā.

Somiju pārstāv dziedātājs Käärijä ar dziesmu “Cha Cha Cha” un jau pēc pirmajām Liverpūlē pavadītajām dienām pārliecinoši sevi pieteica. Šobrīd Somija tiek uzskatīta par arvien spēcīgāku konkurenti Zviedrijai, un tās iespējas uzvarēt konkursā “Optibet” bukmeikeri vērtē ar 23.49%.

Foto: Eirovīzijas 2023 pirmais pusfināls

Francijas un Ukrainas izredzes tiek vērtētas līdzvērtīgi. Gan franču dziedātājas La Zarra ar dziesmu “Évidemment”, gan ukraiņu grupas TVORCHI ar “Heart Of Steel” uzvarai tiek doti 7.05%.

Izraēliete Noa Kirel ar dziesmu “Unicorn” pēc bukmeikeru aplēsēm ar 4.88% iespējamību ierindosies 5. vietā. Favorītu sešinieku šobrīd noslēdz Spānijas dziedātāja Blanca Paloma ar dziesmu “EAEA” un 3.73% iespēju uzvarēt konkursā.

Latvijai diemžēl neizdevās izkļūt no 9. maijā notikušā 1. pusfināla un kvalificēties lielajam finālam sestdien. Abu pārējo Baltijas valstu uznāciens uz lielās skatuves paredzēts šodien, 11. maijā, bet izredzes uzvarēt konkursā tiek vērtētas kā zemas. Igaunijas dziedātājai Alika ar dziesmu “Bridges” – 0.25% un Lietuvas pārstāvei Monika Linkytė ar dziesmu "Stay” – 0.21%.

Noslēdzoties arī otrajam pusfinālam, procentuālais sadalījums var mainīties.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, kad sākotnēji Ukrainas un Kalush Orchestra dziesmai “Stefania” “Optibet” prognozēja 33.96% iespējamību uzvarai konkursā, taču pirms paša fināla prognoze sasniedza jau 59.64%. Visas bukmeikeru prognozes un to izmaiņu dinamiku iespējams apskatīt “Optibet” mājas lapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu