FOTO ⟩ Liepājas muzejā radoši aizvadīta Muzeju nakts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kārlis Volkovskis

Vakar no plkst. 19 līdz vieniem naktī ar dažādām radošām aktivitātēm Eiropas akcijā “Muzeju nakts” piedalījās Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18, kā arī Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams”, kura pagalmā varēja baudīt naksnīgi radošus notikumus.

Muzeju nakts laikā Liepājas muzeja dārzā uz “Muzeju nakts” skatuves priecēja gan muzikāli priekšnesumi, kurus sniedza “POP ROK SKOLAS” audzēkņi, Alberts Sants un Iamtheoceanoflove (Ieva Anna Avotiņa), kā arī notika “Goda Teātra” izrāde.

Vakara rosību iegrieza karuseļi, Muzeju nakti Liepājas muzeja ēkā atklāja graciozais Liepājas baleta un deju studijas priekšnesums, bet radošo garu gan Liepājas muzeja dārzā, gan iekštelpās uzturēja darbnīcas, meistarklases, paraugdemonstrējumi un sarunas par Rucavas cimdu mantojumu un radošumu. Tāpat ikvienam bija iespēja sēsties Piejūras pilsētu literārās akadēmijas dzejas ratos.

Vakara kulminācijā uz “Muzeju nakts skatuves” Liepājas muzeja dārzā Kūrmājas prospektā 16/18 uzstājās latviešu poproka un elektroniskās mūzikas grupa “Triānas parks”.

Naksnīga rosība valdīja arī Liepājas 17.–19.gs. interjera muzeja “Hoijeres kundzes viesu nama” pagalmā Kungu ielā 24, kur vakara programmā ar priekšnesumiem uzstājās Liepājas ceļojošais leļļu teātris “Maska”, uz klaunādi un žonglēšanu aicināja Rīgas cirka viesmākslinieki, bet biedrība “Canis Group Liepaja” priecēja ar suņu trikiem un priekšnesumiem.

Vakara kulminācijā mierā nostāvēt neļāva postfolkloras grupa “Rikši”, bet naksnīgo tumsu ar aizraujošu priekšnesumu uguns šovā kliedēja “Studio FOTIA”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu