Kā Eirovīzija ir sašūpojusi nedēļas aktuālās mūzikas topu Latvijā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Zilgalvis

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā iepazīties ar šī gada 19. nedēļas “Straumētāko ierakstu ar Elektrum”. To ietekmējušas Eirovīzijas aktualitātes, tāpat jūtams, kā tiek atkārtotas drīzumā Latvijā gaidāmās grupas “Måneskin” dziesmas.

Latvijas singlu topā jau desmito nedēļu pirmajā vietā ir grupa “Olas” ar dziesmu “Dzīvot kaifs”, piedaloties Misteram Krūmiņam un “heywhosthatkid”, savukārt kombinētajā singlu topā šī dziesma ir 6. pozīcijā. Otro vietu Latvijas singlu topā ieņem “Bermudu divstūris” un “Apvedceļš” ar superhitu “Brāl, ar dzīvi nekaulē”. Tāpat “Bermudu divstūris” tikko izziņojuši savu lielkoncertu, kas šī gada 1. septembrī notiks Arēnā Rīga. Trešie topā ir “Sudden Lights” ar Eirovīzijas dziesmu “Aijā”, savukārt grupas albums “Miljards vasaru” kombinētajā albumu topā ir piektais.

Jautāta, kā koncertu un promo aktivitāte ietekmē mūzikas straumēšanas rezultātus, grupas “Sudden Lights” menedžere Linda Āboliņa saka:

“Mūzika ir ne tikai dziesmas un albumi, bet arī visas aktivitātes, kas notiek ap mūziku. Mums ir neizsakāms prieks, ka grupas dalība Eirovīzijā ir atnesusi jaunus klausītājus ārpus Latvijas un radījusi lielu interesi arī Latvijas klausītājiem.

Darbs ar Eirovīziju ir bijis vairākus mēnešus ilgs, kuru laikā grupa viesojusies dažādos medijos un sniegusi neskaitāmas intervijas. Neapšaubāmi, tas veicinājis “Sudden Lights” mūzikas straumēšanu, un tā viennozīmīgi nav tikai “Aijā”. No pavisam neseniem grupas cienītājiem, kuri tagad iepazinuši grupas mūziku, saņēmām topu ar viņuprāt labākajām “Miljards vasaru” dziesmām. Tas apliecina, ka Eirovīzijas sekas mēs jūtam attiecībā uz visu grupas diskogrāfiju, ka cilvēki klausās vairāk nekā tikai konkursa dziesmu.”

Foto: publicitātes.

Kombinētajā singlu topā ceturto nedēļu pirmajā vietā ir Deivids Kušners ar dziesmu “Daylight”. Otrajā vietā jau sesto nedēļu ar dziesmu “ASPHALT 8” ir reperis MACAN. Bet trešajā vietā, topa augšgalā atrodoties jau 17. nedēļu, ir Mailija Sairusa ar dziesmu “Flowers”. Kā desmitnieka jaunpienācēju jāatzīmē šī gada Eirovīzijas uzvarētāju, zviedru dziedātāju Lorīnu ar dziesmu “Tattoo”, kas šajā nedēļā ir 10. vietā, bet top 100 atrodas otro nedēļu.

Foto: publicitātes.

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Liena Edvardsa norāda, ka veiksmīgākās Eirovīzijas dziesmu konkursa dziesmas vienmēr nokļūst arī radiostaciju spēlētāko un straumētāko dziesmu topu augšgalā: “Man prieks, ka mūsu mūzikas mīļotāji novērtējuši “Sudden Lights” Eirovīzijas dziesmu, aktīvi to straumējot un tādējādi “iebalsojot” straumētāko dziesmu topā. Tas liecina, ka dziesma ir uzrunājusi klausītājus,” saka Liena Edvardsa, uzsverot, ka arī Zviedrijas pārstāves Lorīnas dziesmas nokļūšana topa augšgalā liecina – panākums Eirovīzijā nav bijusi nejaušība. “Nokļūšana Eirovīzijas dziesmu konkursā vai pat panākumi tajā paši par sevi neko negarantē, bet tā noteikti ir platforma, kuru mūziķi var izmantot savā karjerā turpmāk. Svarīgi ir pareizi izmantot plašo auditoriju, un ticu, ka mūsu “Sudden Lights” puiši to spēs,” uzskata LaIPA izpilddirektore.

“Straumētākais ieraksts ar Elektrum” kombinēto albumu topā arī 19. nedēļā nemainīgā līdera pozīcijā ir “Metro Boomin” albums “ HEROES & VILLAINS”. Otrajā vietā ierindojas itāļu grupas “Måneskin” albums “RUSH!”. Ļoti iespējams, ka albuma aktualitāti ietekmējis 18. maijā Mežaparka lielajā estrādē gaidāmais “Måneskin” koncerts. Trešajā vietā ir Harija Stailza albums “Harry's House”. Jāpiemin, ka šajā nedēļā klausītāko albumu topā ir trīs latviešu albumi: grupas “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru” ir piektais, “Olas” ar “Svarīgākais notikums Latvijas pop-hiphopā” ir astotie, bet Msencis un Grandmasters Neons ar “goda vards cetri” - devītie.

Ja skatāmies albumu izdošanas kalendāru, tad drīzumā klausītāju ausis sasniegs pašmāju repera Fakts albums, bet no ārzemju māksliniekiem šogad gaidām, piemēram, Doja Cat jaunāko ierakstu.

Foto: publicitātes.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu