Eirovīzijas uzvarētāja apsūdzēta plaģiātismā (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

67. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājas, Zviedrijas pārstāves Lorīnas dziesma "Tattoo" izpelnījusies apsūdzības plaģiātismā - neilgi pirms fināla internetā izplatījās 1999. gada dziesmas ieraksts. Kā apgalvo interneta lietotāji, dziesma izklausās līdzīga šogad Eirovīzijā uzvarējušajai.

Vairāki interneta lietotāji uzskata, ka Lorīnas dziesma ir plaģiāts.

Vispirms šī gada martā tika norādīts, ka Lorīnas izpildītā dziesma "Tattoo" ir līdzīga leģendārās zviedru grupas ABBA dziesmai "The Winner Takes It All".

"Es to uztveru kā komplimentu," Lorīna pavasarī ar prieku komentēja salīdzinājumu ar ikonisko ABBA dziesmu.

Tomēr nesen Spānijas laikraksts ABC vērsa uzmanību uz līdzību ar "Pont Aeris" 1999. gadā izdoto dziesmu "Flying free", norādot, ka "Tattoo" ir "ļoti tuvu robežai ar plaģiātu".

Spāņu komiķe un TV personība Eva Soriano pat izdevusi dziesmu, kurā viņa kritizē šī gada Zviedrijas skaņdarbu. "Es tevi ienīstu, Lorīna, es tevi ienīstu, Lorīna. Tava dziesma ir plaģiāts dziesmai "Flying free"," dzied spāņu komiķe.

VIDEO: Spāņu komiķe pasmejas par Lorīnas dziesmu

@showriano La canción de @Eva Soriano para Loreen (con mucho amor). ❤️‍🔥 Nuevo Showriano ya disponible en @Movistar Plus+ ⭐️ #parati #humor #comedia #showriano #evasoriano #fyp #foryou #eurovision #loreen ♬ sonido original - Showriano en M+

"Ja godīgi, es neesmu tam veltījusi daudz enerģijas. Man tam nav laika. Manā galvā nav vietas nekam citam, kā vien tam, lai šis [Eirovīzijas] priekšnesums būtu pēc iespējas "treknāks"," neilgi pirms fināla sacīja Lorīna. "Es pārstāvu Zviedriju, tāpēc man ir jārīkojas nopietni un apņēmīgi. Man nav laika veltīt uzmanību tādām lietām. Man vissvarīgākais - lai cilvēki sajūt dziesmu. Dariet ar to, ko vēlaties, esiet radoši. Lai kas jums sagādā prieku, dariet to."

VIDEO: Pont Aeri - Flying Free (1999. gada dziesma)

VIDEO: Lorīnas dziesma "Tattoo"

Jau ziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas 13. maija vakarā notika Liverpūlē, uzvarēja Zviedrija.

39 gadus vecajai Lorēnai, kas dzimusi Stokholmā Marokas berberu imigrantu ģimenē, šī ir jau otrā uzvara Eirovīzijas dziesmu konkursā. 2012. gadā konkursa finālā viņa triumfēja ar dziesmu "Euphoria".

Līdz šim divas reizes Eirovīzijas dziesmu konkursā bija uzvarējis tikai Džonijs Logans no Īrijas - 1980. un 1987. gadā.

Lorēna Zviedrijai guvusi jau septīto uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā. Tikpat daudz uzvaru ir tikai Īrijai.

Otrajā vietā ar dziesmu "Cha Cha Cha" ierindojās Somijas pārstāvis Kērije, iegūstot 526 punktus apvienotajā žūrijas un skatītāju balsojumā, taču uzvarot skatītāju balsojumā.

Trešo vietu ieņēma Noa Kirela no Izraēlas ar dziesmu "Unicorn", kas tika novērtēta ar 362 punktiem.

Igaunijas pārstāve Alika ar dziesmu "Bridges" ieguva astoto vietu.

Savukārt 11. vietā ierindojās Monika Linkīte no Lietuvas ar dziesmu "Stay", ko radījuši latviešu mūziķi Krists Indrišonoks un Jānis Jačmenkins.

Latvijas pārstāvji - grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" - finālā neiekļuva.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu