Laika mašīnas efekts – Renārs Kaupers un Horens sveic klausītājus “Radio SWH” un kavējas nostalģiskās atmiņās (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

“Radio SWH” 30. dzimšanas dienā un visā svētku nedēļā klausītājiem bija iespēja atgriezties pagātnē – pakavēties atmiņās iepriekš populāros raidījumos. 19. maijā ēterā uz vienu raidījumu atgriezās klausītāju iemīļotais “Ziedu klēpis” Renāra Kaupera un Horena Stalbes vadībā. Abi dalījās atmiņās, uzmundrināja un sveica klausītājus, lasot klausītāju iesūtītos apsveikumus saviem mīļajiem svētkos.

“Absolūts laika mašīnas efekts! Mēs tiekam filmēti, mēs esam ēterā, mīļie draugi, sveicināti!” raidījumu “Ziedu klēpis” atklāj Kaupers, kurš atminas, ka tieši šādā sastāvā viņš un Horens kādu laiku darbojušies. “Lai cik izklausītos neparasti, tas tomēr bija pagājušais gadsimts. Tā bija ļoti cienīga trīsgade, kad mēs kopā ar Horenu vadījām apsveikumu raidījumu, kurā jūs sveicāt savus mīļus draugus, radus, kaimiņus, kas tik vien ienāk prātā,” saka Kaupers.

Liela “Ziedu klēpja” sastāvdaļa kādreiz bija vēstules, kuras klausītāji rakstīja ar roku un sūtīja uz “Radio SWH”. Tomēr 21. gadsimtā, kad vēstuļu rakstīšana nav cilvēku pirmā izvēle saziņai, vienīgo vēstuli saņēma “Bē Bē brokastu” komanda. Savukārt klausītāji ir gana aktīvi sveicienu sūtīšanā, ko abi vadītāji arī nolasa. “Tas laiks varbūt likās brīnišķīgāks un kaut kā labāks un izcilāks, un tā ir vienkārši nostalģija. Un, ja kāds iebildīs, ka tas nav objektīvi, – kurš ir teicis, ka nostalģijai ir jābūt objektīvai?” par aizgājušo laiku prāto Horens.

“Jāsaka, ka es esmu iedziļinājies šajā jautājumā – kāpēc vienmēr liekas, ka dziesmas vai māksla, vai jebkas, kas ir tavā tīneidžera periodā, kāpēc tas paliek kopā ar tevi visu dzīvi un liekas, ka tas ir labākais, kas jelkad ir bijis? Tas ir ļoti saistīts ar ķīmiskiem elementiem mūsu organismā. Jo tīņu gados, starp 10 un 20 gadiem, mūsos notiek lielas pārmaiņas, un šo pārmaiņu rezultātā mēs uztveram pasauli ļoti spilgti – mēs esam tā kā tāds sūklītis, kas ļoti spēcīgi tajā laikā uzsūc informāciju,” stāsta Kaupers. Viņam pievienojas arī Horens: “Un jebkura krāsa ir spilgta krāsa, nav tur pelēko toņu vispār. Tie parādās jau vēlāk.” “Spilgtie toņi paliek ar mums visu dzīvi,” piebilst Kaupers.

Pilnu raidījuma ierakstu klausies “Radio SWH” mājas lapā – sadaļā “arhīvs”!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu