"Sudden Lights" atklāj jaunas detaļas par Eirovīzijas aizkulisēm

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Grupa "Sudden Lights", kas pārstāvēja Latviju šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, intervijā "Rīta Panorāmai" atklāja grandiozā pasākuma aizkulises. 

"Sudden Lights", kam pavisam nedaudz pietrūka, lai pārvarētu pusfināla barjeru un iekļūtu Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, atklāj, kāda atmosfēra valdīja aizkulisēs.

"Bija pārsteidzoši draudzīga atmosfēra, un tāda sāncensība nebija jūtama. Skaidrs, ka mēs centāmies sadraudzēties ar dažādu valstu mūziķiem. Vislabāk mums veicās ar dažādām grupām," saka grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis.

"Mums ir jau neoficiāls uzaicinājums uzstāties Austrālijā un aizbraukt pie slovēņiem uz viņu koncertu," piebilst basģitārists Kārlis Vārtiņš.

Starp diviem konkursa favorītiem - Zviedriju un Somiju - grupa turējusi īkšķus par Somiju. "Viņš bija ļoti draudzīgs, jauks cilvēks, mums sanāca aizskatuvē īsi parunāties. No viņa staroja ļoti jauka enerģija!" saka Zitmanis, runājot par dziesmas "Cha Cha Cha" izpildītāju Kāriju (Käärijä). 

Jau ziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas 13. maija vakarā notika Liverpūlē, uzvarēja Zviedrija.

39 gadus vecajai Lorēnai, kas dzimusi Stokholmā Marokas berberu imigrantu ģimenē, šī ir jau otrā uzvara Eirovīzijas dziesmu konkursā. 2012. gadā konkursa finālā viņa triumfēja ar dziesmu "Euphoria".

Līdz šim divas reizes Eirovīzijas dziesmu konkursā bija uzvarējis tikai Džonijs Logans no Īrijas - 1980. un 1987. gadā.

Lorēna Zviedrijai guvusi jau septīto uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā. Tikpat daudz uzvaru ir tikai Īrijai.

Otrajā vietā ar dziesmu "Cha Cha Cha" ierindojās Somijas pārstāvis Kārija, iegūstot 526 punktus apvienotajā žūrijas un skatītāju balsojumā, taču uzvarot skatītāju balsojumā.

Trešo vietu ieņēma Noa Kirela no Izraēlas ar dziesmu "Unicorn", kas tika novērtēta ar 362 punktiem.

Igaunijas pārstāve Alika ar dziesmu "Bridges" ieguva astoto vietu.

Savukārt 11. vietā ierindojās Monika Linkīte no Lietuvas ar dziesmu "Stay", ko radījuši latviešu mūziķi Krists Indrišonoks un Jānis Jačmenkins.

Latvijas pārstāvji - grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" - finālā neiekļuva.

Vairāk skaties video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu