Režisore Burkovska-Jakobsena svinīgā pasākumā aplej Helmani ar vīnu: notikušo komentē abas iesaistītās puses (10)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis
Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis Foto: Evija Trifanova/LETA

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (NA) Ziemeļvalstu dienas pasākumā Doma dārzā ar vīnu aplējusi režisore Ilze Burkovska-Jakobsena.

Režisore par notikušo runājusi arī mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Foto: Ekrānšāviņš

Režisore skaidroja, ka Ziemeļvalstis viņai ir demokrātijas paraugs. Viņas vērtējumā, vēstniecībām kopīgi atzīmēt nacionālos svētkus ir laba ideja. Taču Helmaņa kunga klātbūtne viņai likusi domāt par Ogres muzeja darbinieku un citu kultūras darbinieku nedemokrātisko darba apstākļu vidi.

"Esmu emociju cilvēks, un man radās spontāna reakcija, kāpēc pasākumu, kuru es sauktu par demokrātisku, apmeklē nedemokrātisks cilvēks. Esmu ilgi dzīvojusi Norvēģijā un tur mākslinieki diezgan bieži lej uz galvas. Taču es ļoti atvainojos Dānijas pārstāvim, kurš stāvēja blakus Helmanim, ka aplēju to ar vīnu. Tas nebija plānots," skaidroja režisore.

Komentējot notikušo, Helmanis savā "Facebook" profilā paudis, ka bija saņēmis ielūgumu uz Ziemeļvalstu nacionālo dienu svinībām. Pasākuma laikā viņam nepazīstama sieviete no aizmugures aplēja viņu ar sarkanvīnu un metās bēgt. 

Sabiedrības nopēlumu Helmanis izpelnījies gada sākumā, kad saistībā ar viņa ieceri izstādīt sankcijām pakļautajam Krievijas oligarham Pjotram Avenam piederošās porcelāna kolekcijas izstādi izcēlās konflikts starp Ogres pašvaldības vadību un Ogres muzeja darbiniekiem.

Toreiz muzeja pārstāvji iebilduši pret Helmaņa ieceri muzejā sarīkot sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Pjotra Avena porcelāna izstādi no viņa privātkolekcijas, savukārt no domes vadības sekojis lēmums par muzeja reorganizāciju.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu