FOTO UN VIDEO ⟩ Katrīna Gupalo izdod savu līdz šim romantiskāko dziesmu ar sirreālu videoklipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Juris Justs

Katrīna Gupalo sadarbībā ar mūziķēm SKARTA jeb dvīņumāsām Sanitu un Saniju Rozēm izdod savu līdz šim romantiskāko dziesmu un sirreālu mūzikas video “Man ar tevi”. Dziesma atklāj maigu un sievišķīgu ilgošanos pēc romantikas. Savukārt mūzikas videoklipā Katrīnas viesistaba pārvēršas par fantāziju, kurā galvenā varone tik ļoti iegrimst savos sapņos, ka galu galā iet bojā.

“Radot dziesmu, smēlos iedvesmu no, manuprāt, visromantiskās mūzikas - Prāta vētras un The Weeknd agrīnajiem opusiem. Tajā ir gan smeldzīgas vijoles, gan sulīgs bīts ar vintāžīgām ērģelēm, Lo-fi skanējums otrajā pantā un gospeļkora pieskāriens noslēgumā. Filmējot videoklipu, vēlējāmies saglabāt šo juteklisko un nesteidzīgo sajūtu, kad var iegrimt savos sapņos un izbaudīt tos uz visiem 100%. Līdz pēdējam mirklim bija atklāts videoklipa fināls, tas deva iespēju improvizēt filmēšanas laukumā, aizrīties ar lielu, skaistu zemeni un nomirt,” - stāsta Katrīna Gupalo.

Noskaties!

Katrīna Gupalo ar duetu SKARTA iepazinās “Varslaff ‘n' Edwolf” ierakstu studijā, kur mūziķes strādāja katra pie savām solo dziesmām. Katrīnu patīkami pārsteidza abu māsu profesionalitāte un apbūra spēja virtuozi pārvaldīt balss vissmalkākās nianses. “Pavisam nesen iepazināmies, drīz pēc tam studijā baudījām “dāmu pirkstiņus” un ierakstījām kopīgu dziesmu. Dzirdot “Man ar tevi”, mūsu daļai vārdi atnāca paši. Melodiju nolēmām ieturēt repa stilā, kas piešķir dziesmai nepiespiestu gaisotni, bet parāda arī mūsu raksturu,” atklāj māsas Sanija un Sanita Rozes.

Dziesmas līdzautors un mūzikas producents ir Edgars Vilcāns, mūzikas video režisors - Helmuts Bondars, operators un montāžas veidotājs - Oskars Lūsis.

Foto no videoklipa filmēšanas

Tuvākie koncerti, kur skanēs šī un daudzas citas Katrīnas radītas kompozīcijas un radio hiti, būs 4. jūnijā kultūrtelpā“ Amoralle Level Up” - Osokina Brīvības festivāla Ukrainai ietvaros, 8. jūlijā koncertzālē“ Akustika” Valmierā, 14. jūlijā kultūrtelpā“ M/Darbnīca” Rīgā, 23. jūlijā Kultūras namā “Wiktorija” Liepājā, 25. augustā Labumu bodē Ikšķilē, 2. septembrī Baložu ielas estrādē Pārdaugavā, 3. septembrī Tukuma Kultūras namā.

Katrīna Gupalo nupat kā ir saņēmusi augstāko Latvijas valsts apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeni un iekļauta žurnāla «Pastaiga 2022» gada sasniegumu topā "Izcilākās Latvijas sievietes". Pēdējā laika Katrīnas nozīmīgākie radošie sasniegumi ir dalība Muzikālās bankas lielkoncertā Daugavpils Olimpiskajā centrā, Zigmara Liepiņa jubilejas koncerttūrē Latgales Gorā, Liepājas Olimpiskajā centrā un Arēnā Rīga, uzstāšanās Latvijas Finiera 30 gadu jubilejas koncertā Arēnā Rīga un 18. novembra svinīgajā ceremonijā Prezidenta pilī. Katrīnas radītā dziesma "Resistance" bija nominēta Latvijas Sabiedrisko mediju apbalvojumā “Kilograms kultūras 2022”, kā arī guva starptautisku atzinību - pārstāvēja Latviju starptautiskajā TV maratonā "SAVE UKRAINE #StopWar, kurā piedalījās Imagine Dragons, Craig David, Salvador Sobral un citi pasaulē atzīti mūziķi, kā arī ierindojās leģendārā rokmūzikas kritiķa Artēmija Troicka izlasē "Пiснi перемоги" blakus Maneskin, Billie Eilish, Sting un Pink Floyd. Savukārt dziesma “Dur Prom” kļuva par radiohitu, 13 nedēļas skanēja 9 Latvijas radiostacijās un atradās spēlētāko dziesmu top 10.

Dziesma “Man ar tevi” ir pieejama visās lielākajās straumēšanas platformās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu