Paziņoti festivāla LAMPA “Politiķu cepiena” dalībnieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Devītais sarunu festivāls LAMPA 9. un 10. jūnijā aicina nodoties cieņpilnām sarunām un rosina ieklausīties, lai saprastos, jo saruna ir vērtība, kuras pamatā ir ne vien prasme runāt, bet arī prasme klausīties. Piektdienas vakara sarunām noslēdzoties, ikviens aicināts izkustināt kājas naksnīgajā “Politiķu disko”, kura laikā uz skatuves kāps ministri un deputāti, lai ar savu muzikālo gaumi aplaimotu LAMPAS apmeklētājus. Bet festivāla otrās dienas izskaņā prasmi pasmieties par sevi demonstrēs politiķu četrotne asprātīgajā, nu jau par tradīciju kļuvušajā “Politiķu cepienā”.

“Kad piektdienas vakara sarunas beigušās, laiks dejot!” teic LAMPAS rīkotāji. Festivāla pirmās dienas noslēgumā 9. jūnijā plkst. 23.45 skatuvi DOTS pieskandinās “Politiķu disko” nakts ballīte, kurā LAMPAS apmeklētājiem būs iespēja novērtēt vairāku Latvijas politiķu muzikālo gaumi kopā ar labāko klubu un ballīšu dīdžeju Tomu Grēviņu.

Šogad mūzikas ritmos un dīdžeja lomā iejutīsies veselības ministre Līga Meņģelsone (“Apvienotais saraksts”), 14. Saeimas deputāts Hosams Abu-Meri (“Jaunā Vienotība”), 14. Saeimas deputāts Kaspars Briškens (“Progresīvie”) un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

“Prezidentu ievēl ik pēc četriem gadiem, olimpiskās spēles notiek reizi divos gados, bet reizi gadā uz Sarunu festivāla LAMPA skatuves tiek cepināti politiķi,” priecājas LAMPAS komanda. 10. jūnijā plkst. 21.15 uz skatuves DOTS festivālu noslēgs četri drosmīgi politiķi un četri asprātīgi cilvēki – komiķi Rūdolfs Kugrēns un Edgars Bāliņš, dramaturģe Anete Konste un aktieris Jānis Kronis – kopā ar vakara vadītāju Jāni Skuteli. Formula paliek nemainīga – asprāši pa vienam kāps tribīnē, lai radošā un humora pilnā gaisotnē “cepinātu” politiķus, kam vēlāk būs iespēja teikt tikpat asprātīgu aizstāvības runu.

“Politiķu cepienā” piedalīsies 14. Saeimas deputāte un bijusī labklājības ministre Ramona Petraviča (“Latvija pirmajā vietā”), izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (“Jaunā Vienotība”), zemkopības ministrs Didzis Šmits (“Apvienotais saraksts”) un Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs (“Latvijas attīstībai”).

“Es pats sevi cepinu par to, ka ļāvos pierunāties dalībai LAMPAS “Cepienā”! Gaļu uzgrilēt man neatliek laika, bet, lūk, ļaut, ka cepina mani, – laipni lūdzu!” par savu dalību “Cepienā” ironizē zemkopības ministrs Didzis Šmits.

Ramona Petraviča atzīst, ka piekritusi dalībai Sarunu festivālā LAMPA, jo apzinās, ka būs gards materiāls kritiķiem: “Tomēr tas palīdzēs lauzt stereotipus par sievietēm labākajos gados un viņu izskatu, politiķu imidžu un sievietes lomu politikā. Mani vērtē pēc izskata, bet esmu viena no piecām aktīvākajām sievietēm debatētājām Saeimas sēdēs! Mūsdienās liberālisms ir kļuvis konservatīvs un aizspriedumains, tad nu tā būs iespēja lauzt mītus un parādīt, ka politiķis – sieviete var būt labi kopta, aktīva un drosmīga, iedrošinot daudzas sievietes pēc 50 gadiem uzdrīkstēties mainīt savu dzīvi. Kāpēc sievietes pēc 50 gadiem nedrīkstētu dzīvot no aizspriedumiem tikpat brīvu dzīvi kā sieviete starp 20 un 35 gadiem?”

Arī Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs festivālam ir gatavs: “Reizēm cepinu sevi par zinātnieku nerakstītā baušļa pārkāpšanu: ornitologiem nebūs iekārot kļūt par putniem, ihtiologiem – par zivīm, bet politologiem... nu, jūs paši varat iedomāties, par ko.”

Savukārt izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša par savu “cepināšanu” stāsta: “Saka, ka profesionālās iemaņas zūd pēdējās. Pat iekāpjot politiķa kurpēs, katrai problēmai vienmēr ir uzlikta diagnoze un augonis izgriezts līdz saknei. Vai tas citiem patīk? Nē. Par to arī cepos.”

Visu Sarunu festivāla LAMPA programmu meklē www.festivalslampa.lv, ieeja festivālā ir bez maksas.

Par Sarunu festivālu LAMPA

Sarunu festivāls LAMPA ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai “DOTS”, “Swedbank Latvija”, Cēsu novada pašvaldība, komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”, reklāmas aģentūra “Armadillo” un British Council pārstāvniecība Latvijā.

Festivāla norisi atbalsta Aktīvo iedzīvotāju fonds, Vācijas vēstniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta birojs Latvijā, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Roberta Boša fonds, ASV vēstniecība Latvijā, uzņēmumi “Latvijas Finieris”, “LMT”, “Enefit”, “Enefit Green”, Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”, “SCHWENK Latvija”, “Omniva”, “Neste Latvija”, “European Energy Latvia”, “Sadales tīkls”, “Balcia Insurance SE”, “Rīgas meži”, kā arī Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu