Dimitri Vegas & Like Mike – pasaules lielāko festivālu hedlaineri arī Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Dimitri Vegas un Like Mike vārdi (DVLM) uz elektroniskās deju mūzikas skatuvēm labi pazīstami jau 8 gadus. Duets tiek saukts arī par “Tomorrowland” karaļiem, un ne velti. Šie dīdžeji ir spēlējuši visos lielākajos pasaules EDM festivālos – Tomorrowland, EDC Las Vegas, EXIT festival, Parookaville, UNTOLD, Sensation, Creamfields, Air Beat One, Balaton Sound, Electric Love u.c. un saņēmuši virkni balvu, tostarp daudz platīna apbalvojumu. Par mūziķu statusu un augsto novērtējumu liecina arī stabilā DJ Magazine (DJ Mag) veidotā topa līderība, pēdējos gados ieņemot pirmās trīs pozīcijas un divreiz ieņemot 1. vietu pasaulē.

DJ MAG 1. vietu DVLM iekaroja jau 2015.gadā, un kopš tā laika DVLM vārdi izziņoti dažādās balvu pasniegšanas ceremonijās. Duets saņēmis tādus apbalvojumus kā Best Male Electronic Artist, Best Breakthrough Act, Best European DJ’s, Best European DJ & Best Artist Group, divreiz iegūts Best Global DJ tituls EMPO TV apbalvošanā Meksikā un saņemtas balvas Best Big Room un Best Music Video par dueta radīto deju mūzikas himnu “The Hum”, divreiz saņemta MTV European Music Awards par labāko Beļģijas DJ sniegumu.

DVLM viennozīmīgi ir starptautiska līmeņa mākslinieki. Biļetes uz viņu koncertšoviem visā pasaulē izpērk ātri. Grandiozi gaismas un lāzerefekti kā arī abu dīdžeju muzikālais rokraksts katru festivālu un koncertu padara par ievērības cienīgu jaudīgu notikumu neatkarīgi no tā, vai tā ir uzstāšanās ikoniskākajos EDM klubos – Amnesia, Ministry of Sound, Zouk, Green Valley un Ushuaïa Ibiza vai dalība A līmeņa festivālos, kas pulcina lielākās apmeklētāju masas. Tādējādi DJ duets ir izpelnījies iespēju kāpt arī uz skatuvēm, kur tradicionāli saimnieko roka un pop zvaigznes, – piemēram, ieskandinot UEFA Čempionlīgas finālu Madridē un Lollapalooza Dienvidamerikā. Tieši sadarbība ar skaļāko EDM žanra festivālu “Tomorrowland” palīdzējusi duetam izaugt līdz tagadējām karjeras virsotnēm, īpaši pēc 2019.gada, kad “Tomorrowland” divās nedēļas nogalēs apmeklēja kopumā 360 tūkstoši cilvēku.

Elektroniskās deju mūzikas žanrs šķiet interesants tikai šauram sabiedrības lokam? DVLM izdodas itin viegli to atspēkot. 2016.gadā četru pasākumu laikā mūziķi savāca 67 miljonus skatījumu YouTube. Kad tika atklāta biļešu tirdzniecība uz gada nogales šovu, 60 tūkstoši biļešu tika izpirkti 1 stundas laikā. Šāda ažiotāža parasti saistījusies tikai ar U2, Madonnas, Coldplay, Beyonce un Maikla Džeksona koncertiem.

Dimitri Vegas & Like Mike vārdi tiek virknēti arī neskaitāmās sadarbībās. Piemēram, 2017. gadā pēc Disneja ierakstu kompānijas uzaicinājuma abi brāļi deva savu artavu ikoniskajam filmas “Pirates of the Caribbean” piektās daļas “Dead Men Tell No Tales” skaņu celiņam. Šajā gadā DVLM strādāja arī kopā ar David Guetta un Kiiara, veidojot singlu “Complicated”, kam patlaban jau ir 213 miljoni straumējumu Spotify un YouTube. Nākamajā gadā sekoja sadarbība ar hiphopa zvaigzni Wiz Khalifa, ierakstot singlu “When I Grow Up”. 2019.gadā tapa 2 superhiti - “Best Friends Ass” kopā ar Parisu Hiltoni, kura videoklipā piedalījās virkne slavenību, un “Instagram”, kura tapšanā piedalījās arī David Guetta, Afro Bros, Daddy Yankee un Natti Natasha. Šo desmitgadi brāļi noslēdza, sadarbojoties ar Sebastian Yatra, Afro Bros, Camilo un Emilia filmā |”Boomshakalaka”, kā arī šo gadu laikā īstenotas virkne sadarbību ar Gucci Mane, Armin van Buren, Martin Garrix, Viņi Vici, Fatboy Slim, Steve Angello, Afrojack, Sebasian Jatra, Kid Ink un citiem.

DVLM saņēmuši apmēram 13 miljonus Facebook atzīmju “patīk”, mūziķu kontam Twitter seko vairāk nekā 2,9 miljoni fanu, Instagram – 4,2 miljoni. YouTube skatījumu skaits sasniedz 1,1 miljardu, bet Spotify brāļiem ir vairāk nekā 12,9 miljoni pastāvīgo klausītāju. Mūziķu singli gozējas Billboard deju topu augšgalā un regulāri pārsteidz ar jauniem rekordiem.

Tādējādi DVLM ir mūslaiku elektroniskās deju mūzikas aktuālākie mākslinieki, kuru vārdi uz jebkuras afišas lasāmi ar lielajiem burtiem un kuru pieteikšana ikvienā festivālā, brīvdabas koncertā un naktsklubā izsauc vislielākās skatītāju ovācijas.

Daži no populārākajiem DVLM skaņdarbiem:

DVLM neatkārtojamo fenomenu varēsim sajust arī klātienē Mežaparka Lielajā estrādē jau pavisam drīz – 17. jūnijā UNREAL Music Festival pēc pusnakts.

Seko un iepazīsti DVLM sociālajos tīklos: "Instagram", "Facebook", "Spotify", "Youtube".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu