Mākslinieku apvienības "+K+M+B" videoklips godalgots ar Berlīnes Mūzikas video balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

No 14. līdz 17. jūnijam Berlīnē norisinājās Berlīnes Mūzikas video balvas (Berlin Music Video Awards (BMVA)) pasniegšana, paziņojot uzvarētājus 15 festivāla kategorijās. Starp desmit nominantiem kategorijā “Labākais koncepts” triumfēja režisora Bingi Bongi jeb Mārča Lāča un producēšanas kompānijas “FILMNAKED” veidotais videoklips mākslinieku apvienības "+K+M+B" skaņdarbam “++”.

Kategorijā “Labākais koncepts” bija nominēti tādu pasaulē zināmi izpildītāji kā īru mūziķis Dermots Kenedijs (Dermot Kennedy), franču elektroniskās mūzikas dueta “Polo & Pan” un amerikāņu reperes Lizzo videoklipi, taču žūrija par labu lēmusi un balvu pasniegusi tieši "+K+M+B" skaņdarba “++” ekranizējumam.

Videoklipa idejas autors un režisors ir Mārcis Lācis, kurš, veidojot īsmetrāžas kino darbus, izmanto segvārdu Bingi Bongi. Par panākumiem Berlīnē viņš stāsta: “Kā nominācija, tā arī balva bija liels pārsteigums – viens par otru patīkamāki! Tas kalpo kā apliecinājums tam, ka manis izraudzītais virziens, strādājot ar kino kā mākslas mediju, kas apvieno gan mākslinieciskas, gan izklaides industrijas kvalitātes, ir izvēlēts pareizi. Vēlos pateikties brīnišķīgajai komandai, bez kuras šis projekts nebūtu bijis iespējams, – “FILMNAKED” par producēšanu un atbalstu, operatoram Mārcim Ābelem par lielisko kameras darbu, kā arī, protams, mākslinieku apvienībai "+K+M+B", kuru daiļrade mudina radīt jaunus mākslas darbus, ko novērtē arī citviet pasaulē!”

Foto: Publicitātes foto

Berlīnes Mūzikas video balvas pasniegšana norisinājās četras dienas, pasniedzot godalgas 15 kategorijās un vienuviet pulcējot māksliniekus no visas pasaules. Balvas atklāšanas vakarā mākslinieku apvienība "+K+M+B" uzstājās ar audiovizuālo performanci “Labo vārdu maģija”. Berlīnes Mūzikas video balva apvieno pasaulē zināmus un vēl līdz šim nedzirdētus māksliniekus, un balvas pasniegšana tiek rīkots kā festivāls, kurā sastapties video mākslas un mūzikas industrijas pārstāvjiem.

Foto: Facebook

Nominantu darbus izvērtē profesionāla internacionāla žūrija, savukārt festivāls piedāvā mūzikas video maratonu, dzīvās performances, video meistarklases un tīklošanās pasākumus. Šī gada festivāls tika aizvadīts Grečenas klubā (Gretchen club) Kreicbergā, Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu