Latvijā straumētāko dziesmu topā nemainīgi līderi un festivālu vēsmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kurā apkopo Latvijas teritorijā straumētāko mūziku kā dziesmu, tā albumu formātā. Šī gada 24. nedēļā līderpozīcijās nostiprinājusies grupa “Singapūras Satīns”.

Šajā nedēļā ar trim dziesmām topā ir grupa “Singapūras Satīns” - pirmajā vietā ir singls “Degviela”. Dziesma “Uz Seen”, kas ir “Singapūras Satīna” un “A-Europa” sadarbība, ieņem ceturto vietu. Savukārt jaunākais singls “Augsts asinsspiediens” ir sestajā vietā. Latviešu topa otrajā vietā ir “Bermudu Divstūris” un “Apvedceļš” ar dziesmu “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē”. Trijniekā atgriezies hits “Dzīvot kaifs” - grupas “Olas” sadarbība ar Misteru Krūmiņu un “heywhosthatkid”.

Foto: publicitātes.

Kombinētajā singlu topā, kur veido latviešu un ārzemju dziesmas, 24. nedēļā pirmo vietu saglabājis Deivids Kušners (David Kushner) ar “Daylight”. Otro vietu ieņem Džaina (Jain) ar “Makeba”, kas šobrīd ir vietnes “TikTok” hits. Savukārt trešā klausītākā dziesma ir “ASPHALT 8”, kuru izpilda reperis “MACAN”. No latviešiem kombinētajā topā ceturto vietu ieņēmuši “Singapūras Satīns” ar “Degvielu”, bet “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē” - “Bermudu Divstūra” un “Apvedceļš” superhits ir devītajā vietā.

Foto: publicitātes.

Kas attiecas uz kombinēto albumu topu - virsotnē joprojām atrodas “Metro Boomin”, kurš būs viens no šīs vasaras “Positivus” festivāla galvenajiem viesiem. Viņa komponētais skaņu celiņš Zirnekļcilvēka animācijas filmai “Metro Boomin presents Spider-man: Across the Spider-Verse” ir pirmajā vietā. Savukārt producenta albums “HEROES & VILLAINS” ir otrais klausītākais. Trešo vietu ieņem rokgrupas “Måneskin” albums “RUSH!”. No latviešu albumiem topa astotajā vietā ierindojies Msencis un Grandmasters Neons ar albumu “goda vards cetri”, bet desmitais ir “Bermudu Divstūra” albums “Vidēji glīts”.

Foto: publicitātes.

“Līdz ar vasaras saulgriežu pietuvošanos arī cilvēku mūzikas gaume kļūst vasarīgāka - redzams, ka topā arvien vairāk izceļas ballīšu hiti.

Domāju, ka līdzīgas tendences dominēs līdz pat rudenim, kad karstās vasaras ballītes nomainīs melanholiskās “youtube” pasēdēšanas iekštelpās. Prieks, ka Satīns pirmoreiz topā ir ar trim skaņdarbiem, tiekamies koncertos!” saka “Singapūras Satīns” dalībnieks Tambura Pesto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu