FOTO Labdarības koncertā Ukrainas plūdos cietušajiem savākti teju 15 000 eiro (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Una Frīdemane

Biedrība "Tavi draugi" vakardien, 20. jūnijā, Rīgā, Ventspils ielā 50, rīkoja labdarības koncertu Kahovkas HES sprādziena plūdos cietušajiem. Tajā uzstājās Intars Busulis un "Abonementa orķestris", kā arī grupa "Very Cool People". Pasākumu apmeklēja vairāki simti ziedotāju, kuri plūdu seku likvidēšanai ziedoja 177 gumijas zābaku pāru, teju 15 000 eiro ziedojumos pirmās nepieciešamības lietu iegādei.

Koncerta apmeklētāji tika aicināti ziedot tieši garos gumijas zābakus vai veikt mērķa ziedojumus to iegādei, jo tie ļoti nepieciešami Kahovkas HES plūdu seku likvidēšanā iesaistītājiem, kā arī noderēs Ukrainas civiliedzīvotājiem plūdu skartajā apgabalā. Plānots, ka nākamais ziedojumu sūtījums uz Ukrainu, Hersonas apgabalu, ceļu sāks jau nākamnedēļ.
 

Ziedojumu tālāko izdali un aktuālo vajadzību apzināšanu nodrošina biedrības "Tavi draugi" vietējās, Ukrainas sadarbības organizācijas. Kopš Kahovkas HES sprādziena biedrība "Tavi draugi" kopumā mērķa ziedojumos plūdos cietušajiem un plūdu seku likvidācijai saņēmuši 39 318, 01 eiro.

Biedrības "Tavi draugi" pārstāve Beāte Bēvalde:

"Esam no sirds aizkustināti un pateicīgi ikvienam koncerta apmeklētājam un ziedotājam, kā arī mūziķiem un visiem tā rīkošanā iesaistītajiem par necerēti vērienīgo, bet tik ļoti nepieciešamo atbalstu. Mūsu saliedētība palīdzēs nodrošināt plūdu seku likvidēšanai šobrīd un turpmāk nepieciešamāko. Kopā mēs esam liels spēks, pateicamies visiem, kuri iesaistās palīdzības sniegšanā Ukrainai jau kopš kara sākuma."

Otrdienas koncerts aizsāka biedrības "Tavi draugi" četru koncertu sēriju "Angāra saulrieti", kas šovasar tiks veltīti dažādam Ukrainas civiliedzīvotāju un armijas aktuālajām vajadzībām. Nākamais "Angāra saulrietu" koncerts notiks 11. jūlijā.

Plašāka informācija par ziedošanas iespējām Hersonas apgabala plūdos cietušajiem un citiem Ukrainai veltītiem labdarības projektiem pieejama šeit.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas – Krievijas robežpunktos.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu