FOTO un VIDEO Dziesmu un deju svētku dalībnieki dalās sajūtās par svētku norisi (1)

Toms Treibergs
, TVNET Kultūra redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieskats XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku atklāšanas koncertā svētku dalībniekiem
Ieskats XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku atklāšanas koncertā svētku dalībniekiem Foto: Jānis Škapars / TVNET GRUPA

Svētdienas, 2. jūlija, vakarā pie "Arēnas Rīga" notikušo Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu apmeklējuši 26 000 svētku dalībnieku, liecina pasākuma rīkotāju aplēses.

Dziesmusvētku atklāšanas koncertā uzstājās maestro Raimonds Pauls, Aminata, Intars Busulis, Marina Rebeka, Egils Siliņš, Jānis Šipkevics, Aija Andrejeva, ansis, Jānis Aišpurs muzikālā apvienība "Tautumeitas", kā arī citi solisti. Koncertu ar dinamisku sparu iesildīja dūdu un bungu grupa "Auļi". 

TVNET aptaujāja uz koncertu ieradušos svētku dalībniekus, no kuriem daži uz Rīgu bija mērojuši krietni vairāk kilometru nekā pārējie, atceļojot no Stavangeras Norvēģijā, Hāgas Nīderlandē un pat Brazīlijas. 

Savukārt pirmdien, 3. jūlijā, plkst. 20:00 "Arēnā Rīga" sāksies latviešu skatuviskās dejas lielkoncerts "Balts". Deju jaunrades koncertuzvedums veidots ar jaunu mūziku, jaunām horeogrāfijām un jaunu māksliniecisko risinājumu, kurā saplūst skatuviskā deja un latviešu tēlotāja māksla.

Deju koncepcijas mākslinieciskie vadītāji: Dace Adviljone, Reinis Rešetins, Taiga Ludborža. Režisore Inga Cipe, videoscenogrāfe Ineta Sipunova.

Lielkoncertu sadarbībā ar LMT no plkst. 19:30 būs iespējams skatīties arī portālā TVNET. 

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku programma izpētāma vietnē dziesmusvetki.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu