Pagājušās nedēļas straumētākais tops pārsteidz ar zelta fonda hitiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar ELEKTRUM”, kurā apkopo Latvijā straumēšas vietnēs visvairāk klausītāko mūziku. Topa 26. nedēļā, pateicoties Jāņiem, ierotējušas neikdienišķas dziesmas un albumi.

Līderpozīcijās atgriezusies grupa “Bermudu Divstūris” - albums “Vidēji glīts” ir pirmais latviešu albumu topā un otrais kombinētajā albumu topā. Savukārt superhits kopā ar grupu “Apvedceļš” - “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē” ir latviešu dziesmu topa un arī kombinētā singlu topa virsotnē. Albumu grupa izdeva 2022. gada maijā, un dziesma “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē” jau ir saņēmis “Zelta Mikrofonu” kategorijā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum'23”. “Singapūras Satīna” singls “Degviela” šajā nedēļā ir otrā klausītākā dziesma.

Foto: publicitātes.

Latviešu dziesmu topā 26. nedēļā atrodami vairāki pārsteigumi. Trešajā vietā ir grupas “Jātnieki” dziesma “Balle Baložos”, kas ir 2012. gada dziesma. Ceturtajā vietā ir gupas “Bruģis” izpildītā dziesma “Kaijas”, kuru 1981. gadā sacerēja Aldis Šteinmanis, izmantojot Egila Plauda dzejoli. Šteinmanis bija grupas “Ferrum” dalībnieks, kur arī “Kaijas” dzīvoja savu pirmo dzīvi, savukārt deviņdesmitajos gados to savā repertuārā iekļāva “Bruģis”, turpinot dziesmas veiksmes stāstu. 2018. gadā "Kaija" ieguva 69. vietu Radio SWH rīkotajā “LVtop100” aptaujā.

Foto: publicitātes.

Protams, jūnija svētku laika repertuārā būs arī grupas “Apvedceļš” 2002. gada superhits “Zemenes”, kas šoreiz ir topa piektajā vietā. Devīto pozīciju ieņem grupas “Eolika” dziedātais “Raimonda Paula popūrijs”, bet desmitie ar dziesmu “Mūsu limuzīns” ir grupa “Labvēlīgais tips”. Dziesma atrodama grupas 2006. gada albumā “Naukšēnu disko”. Latviešu topa sestajā pozīcijā ir jaunums - Msencis un Grandmasters Neons singls “Es jau braucu”, kas ieturēts kantrīmūzikas stilistikā.

Foto: publicitātes.

Arī kombinētā albumu topa rezultāti arī ir interesanti - tā virsotnē ir Metro Boomin ar “HEROES & VILLAINS”, otrajā vietā seko “Bermudu Divstūris” albums “Vidēji glīts”, bet trešā ir izlase “Jāņu Nakts Ballīte”. Savukārt ceturtais klausītākais ir grupas “Pērkons” albums “Labu Vakar - Klusā Daba Ar Perspektīvu” jeb laika posmā no 1985. līdz 1987. radīto dziesmu izlase, kurā ietilpst tāda populārās mūzikas klasika kā “Zaļā dziesma”, “Baletomānija” , “Neatvadīsimies”, “Slidotava” un citas. Topa desmitajā vietā ir vēl viena izlase - 1999. gada “Tipa Labākās Dziesmas”, kur atrodamas tādas dziesmas kā “Alumīnija cūka”, “Tā lūk man iet”, “Desmitais tramvajs” un citas.

Foto: publicitātes.

“Ieraugot šos topus, top skaidrs, ka Jāņos cilvēki ir klausījušies gan šī brīža aktuālos hitus, gan arī latviešu populārās mūzikas "zelta fondu".

Šāda tendence ir kopumā ir laba - jācer, ka nākotnē digitālajos servisos vietējo mūziku vairāk klausīsies arī ārpus svētkiem. Savukārt kombinētajā singlu topā vietnes “TikTok” hiti labi ataino šī brīža ārzemju mūzikas patēriņu straumēšanas servisos, “ tā topu komentē Rūdolfs Budze, LaIPA padomes priekšsēdētājs, mūzikas producents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu