Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Straumēšanas tops atnes līderu maiņu un aktuālus singlus

Wiesulis
Wiesulis Foto: Ritvars Stankevičs

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kurā apkopo Latvijā mūzikas straumēšanas vietnēs internetā visvairāk spēlētākās dziesmas un albumus. Šī gada 27. nedēļas tops krietni atšķiras no iepriekšējās nedēļas iecienītākās mūzikas topa.

Latviešu singlu topa virsotni ieņēmuši “Singapūras satīns” ar dziesmu “Degviela”, savukārt otrajā vietā ir “Bermudu Divstūris” un “Apvedceļš” ar hitu “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē”. Trešie ir Fiņķis un Patrisha ar dziesmu “Raķešu zinātne”. Jāpiebilst, ka desmitniekā ar divām dziesmām ir gan Msencis un Grandmasters Neons, gan šīs nedēļas līderi “Singapūras Satīns”, gan “A-Eiropa”, gan reperis Gacho, kura projekts ir arī Mesa.

Latviešu albumu topa pirmajā vietā ir repera Wiesuļa un producenta sangvn radītais “Fianchetto”, kas topa desmitniekā ir regulāri, bet tika augstu rezultātu vēl nebija sasniedzis. Kombinētajā albumu topā “Fianchetto” ir septītajā vietā.

Foto: publicitātes

Latviešu albumu topa otro vietu ieņem MSencis un Grandmasters Neons ar “goda vards cetri”, bet trešajā vietā šonedēļ ir “Sudden Lights” ar “Miljards vasaru”. Kā topa jaunpienācējus jāatzīmē Ods ar albumu “Nestāsti mammai” - astotajā vietā. Devītais klausītākais ir repera $ourJ albums “MIDWAVY”, bet desmitajā vietā grupas “Instrumenti” albums “Cilvēks”.

Foto: publicitātes

“Pirmkārt, mani ļoti priecē tas, ka visos topos hiphopa žanra pārstāvji ir klātesoši, ieņemot augstas pozīcijas.

Manuprāt, kombinētajā albumu topā ļoti labi ir redzams tas, ka hiphops neapšaubāmi ir pirmais žanrs pasaulē, un man ļoti gribētos domāt, ka tā tas ir arī pie mums Latvijā.

Par to jau savā ziņā liecina “Pink Tape” un “HEROES & VILLAINS” atrašanās topa augšgalā. Mani sajūsmina tas, ka pasaules karstākās mūzikas relīzes ir tieši repa ieraksti. Protams, esmu arī ļoti priecīgs par “Fianchetto” atrašanos gan kombinētajā topā, gan latviešu albumu topa pirmajā vietā, lai vai kā, es šo vairāk tiecos uzskatīt par uzvaru Latvijas hiphopam. Vēlos akcentēt, ka līdzās man šajā topā sastopami arī Ods un $ourJ. Mēs visi trīs esam salīdzinoši jauni vārdi un mūsu atrašanās latviešu albumu topā, manuprāt, kalpo kā indikators tam, ka pašmāju hiphops šobrīd ir uz pareizā ceļa, “ saka Wiesulis.

Kombinētajā singlu topa pirmajā vietā atgriezies Deivids Kušners ar “Daylight”. Otrajā vietā ir franču dziedātāja Džaina ar vietnes “TikTok” hitu “Makeba”. Trešie šajā nedēļā ir Kravts un Gio Pika (Кравц, Гио ПиКа) ar dziesmu “Kur tu aizgāji” (Где прошла ты). No latviešiem šonedēļ topa astotajā vietā ir “Singapūras Satīns” ar “Degvielu”. Šajā topā ir vairāki jaunumi: ceturtajā vietā - Bushido Zho, Aarne ar singlu “Kopā” (ВМЕСТЕ), devītā ir Olivija Rodrigo ar singlu “Vampire”, bet desmitajā vietā ir “Popular” - dziesma, kurā sadarbojas The Weeknd, Madonna un Playboi Carti.

Foto: publicitātes

Arī kombinētajā albumu topā ir izmaiņas - visvairāk klausītākais albums ir repera Lil Uzi Vert 30. jūnijā izdotais “Pink Tape”. Albumā piedalās tādi viesi kā Treviss Skots, Nikija Mināža, grupas “Bring Me the Horizon”, “Babymetal” un citi. Otrajā vietā ir producents Metro Boomin ar albumu “HEROES & VILLAINS”. Trešais klausītākais ir Harija Stailza “Harry's House”. Jāatzīmē, ka viņš šobrīd ir koncertturnejā Eiropā. Jaunums desmitajā vietā ir dziedātājas Bejonses albums “Renaissance”. Arī viņa jūnijā koncertēja Eiropā.

Foto: publicitātes

Būs interesanti pavērot, kā tops mainīsies, pateicoties lielajiem mūzikas festivāliem, kas jūlijā un augustā notiks tepat Latvijā, publikas uzmanības centrā nostatot gan jaunus, gan sevi jau pieteikušus māksliniekus.

Nepalaid garām!

Uz augšu