FOTO "Positivus" ir sācies! Pirmie apmeklētāji ieņem festivāla teritoriju

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

14. un 15. jūlijā Lucavsalā, Rīgā norisinās festivāls "Positivus", un jau piektdienas agrā pēcpusdienā ieradušies pirmie apmeklētāji. Apskati foto!

Jau ziņots, ka šogad īpaša uzmanība veltāma diviem māksliniekiem - Metro Boomin, kura jaunākais albums šobrīd ir klausītākais pasaulē, un Semam Smitam (Sam Smith), kurš Rīgā ieradīsies ar 53 cilvēku lielu komandu.  

Tāpat šogad festivālā gaidāmas jaunas zonas un skatuves. Kā lielākais jaunums izceļams "Comedy Latvia" ar daudzu labi zināmu stand-up komiķu priekšnesumiem.

Uz festivāla galvenās skatuves — "LMT Stage" — uzstāsies jau iepriekšminētie Sems Smits un Metro Boomin, kā arī "alt-J", J.I.D, "EarthGang", "Emotional Oranges" un Gustavo.

Uz festivāla otrās lielākās skatuves — "Lāčplēsis Stage" — uzstāsies Tomijs Kešs (Tommy Cash), "Little Big", "Sleaford Mods", Anna B Savage, "Banda Banda", "Bel Tempo", Elīza Legzdiņa, Miks Galvanovskis, "Martas Asinis" un Wiesulis.

Jauno "Evolution Stage" programmu piepildīs daudzu spožu vietējo mākslinieku priekšnesumi: Aminata, Vēstnieks, Mauku Sencis & Grandmasters Neons, ZEĻĢIS, Fiņķis, Patrisha, I MEAN LOVE, MC Apšaude, Grēta, Vultura, HUNN, MARKO & HOTTE, "Perestroika" un "Laika Suns".

Pērnā gada festivāla viena no populārākajām zonām bija "Jim Beam Silent Disco", kas šogad tapusi daudz lielāka - tajā līdz spēku izsīkumam būs iespēja izdejoties pie šī brīža populārākajiem hitiem ar DJ Kārlis Ķilkuts, DJ Rojs Rodžers, DJ Magnuss Eriņš, DJ Rudd, DJ Artūrs Pudāns, DJ All-viss, DJ Aspirīns, DJ Inga Zeile, DJ Reinis Kārlis Rutkis un DJ Kārlis Zariņš.

Festivālā varēs baudīt ne tikai daudzveidīgu mūzikas un mākslas programmu, bet arī novērtēt un iegādāties dizaineru darbus jaunajā smukumlietu tirdziņā “Positivus Bazaar”, kā arī baudīt garšīgu, veselīgu un daudzveidīgu ēdienu. Tāpat festivālu piepildīs visdažādākās aktivitātes un stendi.

Positivus festivāla teritorija apmeklētājiem būs atvērta no piektdienas, 14. jūlija, plkst. 14.00 līdz plkst. 03.00, un no sestdienas, 15. jūlija, plkst. 12.00 līdz 03.00. 

Festivāla pirmsākumi meklējami 2007. gadā, tam katru gadu līdz 2019. gadam norisinoties Salacgrīvā. Covid-19 pandēmijas laikā festivāls nenotika un kopš 2022. gada tas norisinās Lucavsalā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu