14. un 15. jūlijā Lucavsalā, Rīgā norisinājās jau piecpadsmitais "Positivus" festivāls. Ar šo pasākumu izaugusi vesela paaudze, un daudziem no mums, mileniāļiem, jau pērn bija sajūta, ka kļūstam par vecu šim pasākumam. Taču kas sakāms jaunajai "festivālētāju" paaudzei? 

Es "Positivus" apmeklēju kopš 2009. gada un pa visu šo laiku esmu izlaidusi tikai divus gadus, viens no tiem bija šajā reizē. Taču nodevu stafeti savai 16 gadus vecajai māsai Katrīnai, kurai šis bija trešais "Positivus". Kā jaunā Z paaudze redz šo festivālu? 

Ko mūsdienās klausās jaunieši?

Katrīna saka, ka jauniešu mūzikas gaumi ietekmē daudzi faktori, piemēram, viņu kultūra, vēsture, apkārtējā vide, kā arī individuālā pieredze, un maldīgi ir uzskatīt, ka visi jaunieši klausās hip-hopu - mūzikas gaume ir ļoti individuāla, un tā var mainīties laika gaitā. 

Biļetes uz festivālu Katrīna iegādājās vien nedēļu pirms paša festivāla, taču jau savlaicīgi zināja, ka uz to dosies. "Pagājušo gadu ar vairākiem draugiem aizsākām tradīciju un nolēmām to šogad viennozīmīgi turpināt. Jo festivālā ne tikai ir iespēja klausīties mūziku, bet arī nodarbināt sevi ar daudzām un dažādām izklaidēm," saka Katrīna.

Kādas bija ekspektācijas pirms došanās uz festivālu?

"Tā kā uz šo festivālu biju arī pērn, tad varu salīdzināt un pateikt to, ka pagājušā gada "line-up" jeb izsludinātos māksliniekus zināju vairāk nekā šogad. Šogad uzstājās mūziķi, par kuriem iepriekš neko nebiju dzirdējusi.

Nemelošu, bet sākumā nedaudz biju sašutusi par to, ka uzstāsies Sems Smits. Man šķita, ka...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp