FOTO Jūrmalas festivāla apmeklētāji pulcējas uz "Parīzes Dievmātes katedrāles" koncertuzvedumu (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

17. un 18. jūlijā Jūrmalas festivāla ietvaros norisinājās Zigmara Liepiņa operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" koncertuzvedums. Apskati foto no pasākuma norises!

Jau ziņots, ka no 15. līdz 23. jūlijam norisinās devītais “Jūrmalas festivāls”, pulcējot izcilus latviešu un ārzemju mūziķus.

19. jūlijā Jūrmalas festivālā uzstāsies virtuozā akordeona dīva Ksenija Sidorova kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gunti Kuzmu. Programmas centrā būs skaņdarbi, kurus rakstījuši mūsdienu komponisti, un ar kuriem Ksenijai Sidorovai ir cieša sadarbība.

20. jūlijā festivālā izskanēs koncerts “Dzimuši Latvijā”, kas jau kļuvis par Jūrmalas festivāla tradīciju. Koncertā uz vienas skatuves satiksies dažādu paaudžu mūziķi, Latvijā dzimušie mūzikas spīdekļi – gan jaunie talanti, gan Latvijas koncertdzīves redzamākie mākslinieki, gan arī latviešu mūziķi ar starptautisku slavu, kuru uzstāšanās dzimtenē vienmēr ir gaidīts notikums. Mākslinieku vidū būs tenors Aleksandrs Antoņenko, akordeoniste Ksenija Sidorova, kā arī talantīgi jaunie mūziķi. Jūrmalas festivāla orķestri diriģēs Ainārs Rubiķis.

21. jūlijā festivālā gaidāms klaviermūzikas koncerts ar Osokinu dinastijas izcilajiem pianistiem. Trīs Osokinu – divu dēlu un tēva – savienība kļuvusi par pianisma mākslas zīmolu gan Latvijā, gan ārzemēs.

22. jūlijā ar Brodvejas mūziklu zelta izlasi festivālā viesosies izcilas angļu skatuves teātra zvaigznes, pasaulē augstu vērtēti dziedošie aktieri, kuri uzstājušies Karaliskajā Alberta zālē, Londonas "Barbican", Glastonberijā, un "West End" teātrī, kas līdz ar Ņujorkas Brodveju ir paša augstākā līmeņa mūziklu teātris pasaulē.

23. jūlijā Jūrmalas festivāla noslēgumā būs Galā koncerts ar skaistākajām operu ārijām. Koncertā dziedās pasaulē pazīstamākais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko, kuram šī jau ir 25. sezona uz skatuves. Līdzās Jūrmalas festivāla orķestrim koncertā uzstāsies arī Antoņenko skatuves draugi Inga Kalna, Dorotija Bīnerte un Jānis Apeinis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu