Lielais baseins jeb piedzimšana uz Zemes – Elizabete Balčus aicina uz koncertperformanci "Aquis Lucidus"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Toms Harjo

Trešdien, 26. jūlijā plkst. 20:00 galerijā "Alma" Tērbatas ielā 64 notiks mūziķes un mākslinieces Elizabetes Balčus koncertperformance "Aquis Lucidus", kas vienlaikus būs arī autores izstādes atklāšana. 

Elizabete iepazīstina, kas mudinājis viņu uz šo sagatavoto vizuālo un audiālo piedzīvojumu apmeklētājiem: "Es reiz sapnī nokļuvu starptelpā jeb uzgaidāmajā telpā pirms vienas no savām piedzimšanām uz Zemes. Tajā vietā esošajiem nebija ķermeņi, bet bija krāsas. Es biju oranža. Dažādās krāsas klaiņoja pa daudzstāvu māju – tvaikojošu un mitru, gaidot savu rindu uz lielo baseinu jeb piedzimšanu uz Zemes. Es zināju, ka starptelpā neesmu ne pirmo, ne pēdējo reizi. Kad pienāca mana kārta, es safokusējos uz vislabāko lēcienu, atvadījos no pārējām krāsām un teicu: "Mēs vēl tiksimies simtiem tūkstošu reižu, tikai jūs to neatcerēsieties.""

Foto: Toms Harjo

Ekspozīcijā iekļautas arī Kristiānas Dimiteres veidotās skulptūras un Brendas Jansones silikona darbi, Elīnas Vendijas Rībenas teksti Kristiāna Fuksa grafiskajā noformējumā.

Elizabete Balčus (1990) ir performanču māksliniece un mūziķe, kura savās uzstāšanās pārvēršas par mākslas objektu. Viņas skaņu ainavas un audiovizuālās performances ved klausītāju cauri atbalsojošām flautas un ēteriskas balss cilpām, brīvā džeza improvizācijām, un klikšķošiem elektropopa bītiem svārstīgā transā starp nomodu un miegu.

Elizabete Balčus ir dzimusi Rīgā, uzaugusi radošā vidē – daļēji teātrī, daļēji arhitekta birojā, un, pirms sāka mācīties skolā, piedalījās dažādos teātra iestudējumos. Agrā vecumā sākusi mācības mūzikas skolā, specializējoties flautas spēlē.

2016. gadā Lielbritānijas ierakstu leibls Liminal Noise izdeva Elizabetes albumu "Conarium". Albums iekļauts britu komiķa Džeimsa Eikāstera (James Acaster) grāmatā "Perfect Sound Whatever" kā viens no labākajiem albumiem, kas izdots togad. Elizabetes albums "Hotel Universe" tika izdots Monreālā bāzētajā izdevniecībā Mothland 2022. gada septembrī.

Izstāde "Aquis Lucidus" galerijā "Alma" Tērbatas ielā 64 būs apskatāma līdz 16. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu