Edgara Rinkēviča bankas konta skaitļi tuvojas pusmiljonam eiro (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čukrste/LETA

Latvijas jaunā valsts prezidenta Edgara Rinkēviča bankas konta skaitļi lēnām, bet pārliecinoši tuvojas pusmiljonam eiro, noskaidrojis izdevums "Kas Jauns".

Deklarācijā par 2021. gadu Rinkēvičs atrādījis, ka viņam lietošanā ir dzīvoklis Rīgā, bet bezskaidrā naudā glabājas gandrīz 434 tūkstoši eiro "Swedbank", 421 eiro "Revolut", 4161 eiro ir "Swedbank" dzīvības apdrošināšanā, bet 10 tūkstoši ieguldīti AS "Swedbank" Atklātajā pensiju fondā.

"Kas Jauns" raksta, ka šogad pavasarī iesniegtajā jaunākajā deklarācijā notikušas izmaiņas - Rinkēvičs norādījis, ka no mirušās mātes Birutas Austras Pinkas mantojis 1735 eiro un Jūrmalā esošu dzīvokli, kura vērtība noteikta 23 118 eiro.

Vēl Rinkēvičs norādījis pirkumu, proti, 150,5 tūkstošus eiro samaksājis par dzīvokli Rīgā.

Jāpiezīmē, ka parādsaistību ailīte Rinkēviča deklarācijā ir tukša.

Pēc pirkuma par dzīvokli Rīgā viņa uzkrājumi samazinājušies un "Swedbank" kontā tagad ir vairs "tikai" 326 tūkstoši eiro. Savukārt par teju divarpus tūkstošiem gan palielinājies AS "Swedbank" Atklātajā  pensiju fondā ieguldītais.

Noskaidrojies, ka pērn ilgus gadus ārlietu ministra amatā nokalpojušā Rinkēviča ienākumi sasnieguši 88 570 eiro par ministra darbu, kas saņemti algā no Valsts kancelejas, 91,25 eiro nākuši procentos no bankā noguldītā, 119 eiro liela bijusi apdrošināšanas atlīdzība no franču kompānijas "Carps".

Vēl no VSAA ieskaitīts gandrīz 700 eiro liels pabalsts, ko gan Rinkēviča vietā saņēmis apbedīšanas birojs.

Jau vēstīts, ka 8. jūlija rītā Rinkēvičs Saeimā deva Valsts prezidenta svinīgo solījumu, kurā viņš teica: "Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas."

Sestdienas, 8. jūlija, vakarā uz Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča inaugurācijai veltītu pasākumu Rīgas pilī ieradušies vairāki simti sabiedrībā zināmu dažādu nozaru pārstāvju un prominences.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 25. jūlija numurā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu