Mūzika, kuru nedzirdēt komerciālajās radiostacijās un lielajos festivālos. Uz tikšanos aicina "Progausis 2023"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Progausis

Jau otro vasaru pēc kārtas notiek progresīvās mūzikas un mākslas festivāls “Progausis”. Šogad pasākuma rīkotāji izvēlējušies gleznaino Kaives pagastu Cēsu novadā.

Kaives muižas parkā melomāniem un citiem labas mūsdienu skaņu mākslas mīļotājiem būs brīnišķīga iespēja baudīt mūziku, kas ikdienā neskan komerciālajās radiostacijās un lielajos vasaras festivālos.

Foto: Facebook/Progausis

Muzikālais spektrs būs gana plašs – no neordināras akadēmiskās mūzikas līdz izsmalcinātam progmetālam, no klasiska ārtroka līdz modernam džezrokam un meditatīvam postrokam.

Darbosies divas skatuves – viss muzikālais “smagums” gulsies uz lielās skatuves, bet mazajai atvēlēti muzikāli eksperimenti, mūzikas skolu audzēkņu performances, jam sessions un ambientās nakts harmonijas.

Foto: Facebook/Progausis

Kaut arī festivāla galvenais akcents likts tieši uz skaņu mākslu, nav aizmirsts arī par citām mūzām – literatūru un vizuālo mākslu.

Uz lielās skatuves muzicēs: “Akvalande”, “Advanced Blue”, “Āres”, “Baltā Klints”, “Chairmen”, Egils Leimanis, “Eklektika”, “Fonoplane”, “Mattergy”, “Mother”, Reinis Jaunais & Daniele Mammarella un “Trio Metamorfoze”.

Foto: Facebook/Progausis

Mazo skatuvi ar savas mūzikas radītajām noskaņām piepildīs Oskars Upenieks, DJ Berg, jam session "Stoney Keys" vadībā un citi mūziķi. 

Oskars Upenieks.
Oskars Upenieks. Foto: Publicitātes foto

Tēlotājmākslu pārstāvēs iluzionists Toms Felkers, dzejas un prozas sadaļu: autori Alise Mētra, Elīna Rībena, Madara Gruntmane un Jānis Elsbergs. Vizuālās mākslas piedāvājumu sniegs Andris Dukurs, Lola, Valters Kiršteins, un citi mākslinieki, savukārt kafijas un dejas rituālu sestdienas rītā vadīs Anna Golubeva.

Plašāka informācija festivāla tīmekļa vietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu