Nacionālā teātra māksliniecisko komandu atstās arī galvenais mākslinieks Reinis Suhanovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mākslinieks un režisors Reinis Suhanovs.
Mākslinieks un režisors Reinis Suhanovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Darbu Latvijas Nacionālā teātra mākslinieciskajā komandā pametīs galvenais mākslinieks Reinis Suhanovs, šodien noskaidrojis Latvijas Radio. Par savu lēmumu viņš paziņoja dienu pēc tam, kad par līdzīgu lēmumu paziņoja teātra mākslinieciskais vadītājs Elmārs Seņkovs.

Iemesls pamest māksliniecisko komandu Reinim Suhanovam ir tāds pats kā Elmāram Seņkovam: nespēja vienoties par teātra turpmāko darbības modeli ar jauniecelto teātra direktoru. 

"Uzrakstīju atlūgumu, lai būtu godīgs pret sevi, gan pret iepriekšējo, gan jauno Nacionālā teātra valdes locekli. Zinot, ka mākslinieciskajam vadītājam Elmāram Seņkovam beidzās darba līgums 1. augustā, lai mēs, visa mākslinieciskā komanda, būtu vienotā juridiskā statusā. Man kā samērā brīvam cilvēkam nekad nav paticis būt kaut kādos spiestos apstākļos un arī citam uzspiest sevi,"

Latvijas Radio savu lēmumu skaidroja Reinis Suhanovs.

Šobrīd Reinis Suhanovs ir vienojies ar Māri Vītolu turpināt sadarbību, veidojot scenogrāfiju izrādei "Spēlēju, dancoju" Elmāra Seņkova režijā, kas pirmizrādi piedzīvos 14. septembrī.

Kā vakar soctīklā Facebook izplatītajā paziņojumā skaidroja režisors Elmārs Seņkovs, kopsaucēju tālākai sadarbībai ar Māri Vītolu atrast neizdevās galvenokārt jaunās mākslinieciskās padomes modeļa dēļ:

”Jāņa Vimbas laikā sāktais mākslinieciskās vadības modelis deva man pilnu māksliniecisko atbildību un brīvību pār repertuāru, trupas izveidi un aktīvu sadarbību ar mārketingu. Māra Vītola darbības modelis to neparedz, kā rezultātā nesaskatu iespēju sasniegt nospraustos mākslinieciskās izcilības mērķus.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu