Straumētākajā topā no latviešu izpildītājiem mīlētākie - "Singapūras Satīns"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kurā apkopotas dziesmas un albumi, kas konkrētajā nedēļā ir bijuši populāri mūzikas straumēšanas vietnēs Latvijā. 31. nedēļa atnesusi jaunas pirmās vietas, topā izteiktākais līderis ir reperis Treviss Skots, bet no latviešiem šoreiz visklausītākie ir “Singapūras Satīns”.

Grupa “Singapūras Satīns” jauno singlu “Labvakar” izdeva, iesildot klausītājus gaidāmajam “Summer Sound” festivālam, un tas viņiem ir izdevies - dziesma latviešu singlu topā ir pirmajā vietā. Otrā klausītākā ir dziesma “Degviela”, bet pagājušās nedēļas līderi Wiesulis un sangvn ar “Ko tā?” šoreiz ir trešajā vietā.

Foto: publicitātes.

Latviešu albumu topa virsotnē atgiezies Msenča un Grandmastera Neona “goda vards cetri”. Otrais klausītākais ir Wiesuļa un sangvn “Fianchetto”. Trešajā pozīcijā ievietojies “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru”. Jāpiemin, ka visi šie albumi ir izdoti 2022. gadā.

Foto: publicitātes.

No ārzemju mūzikas aktuālākais ir Treviss Skots ar dziesmām no 28. jūlijā izdotā ceturtā albuma “Utopia”, kurā piedalās tādi viesi kā Dreiks, Future, Kind Cudi, SZA un citi. Piesaistīti arī dažādi producenti, tajā skaitā Kanjē Vests, Farels Viliamss, Metro Boomin, Guy-Manuel no “Daft Punk” un citi. Lai gan kritiķi uz šo ierakstu skatās nevienozīmīgi, mūzikas klausītājiem tas acīmredzot patīk - apvienotajā singla topā ir piecas dziesmas no albuma “Utopia” - šāds gadījums straumētākā topa ietvaros ir pirmo reizi.

Foto: publicitātes.

Albumu topa otrajā vietā ir Metro Boomin ar “HEROES & VILLAINS”, bet trešais klausītākais ir Post Malone albums “Austin”, kas arī iznācis 28. jūlijā, muzikāli apvienojot popa un arī roka ietekmes. Zināmākā albuma dziesma ir “Chemical”. Vēl viens jaunums topā ir Mayot ar albumu “ОБА” (Abi), kas šoreiz ir apvienotā topa desmitajā vietā.

Foto: publicitātes.

Vasaras straumēšanas topā rezultāti mainās strauji, jo mākslinieki vairāk koncertē, kā arī lielie mūzikas industrijas vārdi piesaista uzmantību momentā. Tāpat jāņem vērā, ka dziesmas, topa ilgdzīvotājas, vizdrīzāk ir pievienotas kādām mūzikas izlasēm jeb pleilistēm, kur tie spēlētas dienu no dienas. Mūzikas straumēšanas laikā pleilistu veidošana ir būtiska gan pašiem māksliniekiem, gan viņu klausītājiem - vieniem izlases nodrošina aprini, otriem tās ir parocīgas ikdienas gaitām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu