Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz jaunām literārajām pastaigām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

15. un 24. augustā Rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvā divas vēl nebijušas literārās pastaigas, kas veltītas diviem rakstniekiem – Zentai Mauriņai un Jānim Porukam.

Otrdien, 15. augustā, literārā pastaiga “Zentas Mauriņas Rīga” iesāksies plkst. 18:00 pretī Latvijas Universitātes galvenajai ēkai Raiņa bulvārī 19. Esejas žanra latviešu literatūrā aizsācēja Zenta Mauriņa ir ietekmējusi daudzu personību attīstību, bet šī pastaiga būs par pašu autori un tiem, kas veidoja viņas personību.

Rakstniece Zenta Mauriņa ar vīru, parapsihologu Konstantīnu Raudivi (pa kreisi).
Rakstniece Zenta Mauriņa ar vīru, parapsihologu Konstantīnu Raudivi (pa kreisi). Foto: Rakstniecības un mūzikas muzejs

Rīgas periods rakstnieces dzīvē ir saistīts ar izglītību un sevis pierādīšanas centieniem. Lai arī 1930. gados sievietei tas nebija viegli (turklāt sievietei ar invaliditāti), šie centieni vainagojās ar panākumiem. Pastaiga būs mēģinājums atrast Zentas Mauriņas garu mūsdienu Rīgā, lai pēc pastaigas paši turpinātu meklējumus viņas tekstos. Pastaigai pievienosies un ar savas dzejas lasījumiem uzstāsies jaunā dzejniece Baiba Baikovska. Literārās pastaigas vadītājas – Anita Straume un Liega Piešiņa.

Rakstnieks Jānis Poruks. 
Rakstnieks Jānis Poruks. Foto: Rakstniecības un mūzikas muzejs

Savukārt ceturtdien, 24. augustā, plkst. 18:00 ikviens ir aicināts pievienoties pirmajai literārajai pastaigai pa rakstnieka Jāņa Poruka vietām Rīgā. Tikšanās vieta – pie Rīgas Svētā Pētera baznīcas. Šajā pastaigā apmeklētāji varēs izstaigāt un izsapņot Rīgu tādu, kādu to savulaik skatījis dzejnieks un rakstnieks Jānis Poruks. Šoreiz pastaigai pievienosies arī rakstniece Inga Žolude, kurai 2021. gadā, iedvesmojoties no rakstnieka biogrāfijas, iznācis romāns “Vendenes lotospuķe”. Pastaigas laikā izskanēs grāmatas fragmenti autores lasījumā. Pasākuma apmeklētāji tuvāk iepazīs Jāņa Poruka dzīves gājumu un viņam nozīmīgās vietas Rīgā.

Vairāk informācijas par pasākumu var uzzināt Rakstniecības un mūzikas muzeja mājaslapā un sociālo tīklu platformās. Biļetes var iegādāties mobilajā aplikācijā “Mobilly” vai klātienē, norēķinoties skaidrā naudā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu