Dienvidigaunijas pilsēta Veru augusta beigās kļūs par "basģitāristu oāzi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Indiešu basģitāriste Mohīni Deja (Mohini Dey)
Indiešu basģitāriste Mohīni Deja (Mohini Dey) Foto: Youtube

No 29. augusta līdz 2. septembrim Veru, Dienvidigaunijā notiks starptautiski atzītais koncertu un meistarklašu forums “Estonian Bass Oasis”. Šogad pasākums simboliski ievadīs Eiropas kultūras galvaspilsētas Tartu 2024 programmu.

Starptautiskajā basģitāras mākslai veltītajā festivālā kopā ar pasaules labākajiem mūziķiem varēs mācīties spēlēt basģitāru, soloģitāru un bungas. Festivāla mērķis ir iepazīstināt ar šo instrumentu plašajām iespējām meistarklasēs ar pasaules labāko mūziķu piedalīšanos. Festivālu papildinās koncerti un jam sessions.

Atklāšanas koncerts notiks 29. augustā kultūras centrā Kannel, kurā uzstāsies “Raul Vaigla Fusion 4 tet”. Savukārt 31. augustā klubā Pubi17 uzstāsies apvienība “Toomas Vanem Quartet”, turpinājumā aicinot uz kopīgu jam session.

1. septembrī festivāla kafejnīcā Veru Kannel uzstāsies pašmāju grupas “Hetero”, “Pepe & friends” un “Permanent Blue”. Forums noslēgsies ar grandiozu gala koncertu 2. septembra vakarā festivāla klubā Veru Kannel.

Meistarklasēs un koncertos piedalīsies basģitāristi no Igaunijas, Francijas, Vācijas, Holandes, ASV un Somijas. Gaidīti arī basģitāras entuziasti no Latvijas.

Viens no pašiem gaidītākajiem šī instrumenta pārvaldītājiem ir Stjū Hamms (Stu Hamm) no ASV. Uz dažādām pasaules skatuvēm iecienītais ģitārspēles pedagogs un solo mākslinieks pazīstams ar nerimstošu oriģinālu spēles stilu attīstīšanu. Viņa meistarklases ir vērtējamas ar augstāko novatorisma atzīmi, jo viņš tās vada kopā ar savu pavadošo grupu. Hammam uzticēts arī festivāla mākslinieciskā vadītāja gods.

Kā šī gada festivāla “pērli” organizatori piesaka Mohīni Deju (Mohini Dey). Indiešu mūziķe tiek uzskatīta par jaunu basģitāras karalieni, kuru mūzikas presē apraksta kā vienu no plašā reģiona neparastākajām, radošākajām un daudzpusīgākajām basģitāristēm.

Alekss Skolniks (Alex Skolnick) – solo ģitārists un ar noturīgu fanu pulku nodrošinātās ASV grupas “Testament” sākotnējā sastāva dalībnieks. Izdevis vairākus kritiķu atzinīgi novērtētus albumus kopā ar paša izveidoto “Alex Skolnick Trio”. Viņa vadītās basģitāras meistarklases notiek visā pasaulē.

Dens Patlanskis (Dan Patlansky) no Dienvidāfrikas vērtēts kā viens no savas paaudzes labākajiem blūza stāstniekiem jau vairāk nekā desmit gadus. Blūza ģitārists, dziedātājs un dziesmu autors ir izdevis desmit studijas albumus, no kuriem divi blūza mūzikas aptaujās ir izvēlēti kā pirmais un otrais blūza roka albums pasaulē.

Plaši atzītais bundzinieks, pedagogs un solomūziķis Kreigs Blandels (Craig Blundell) pazīstams kā britu tradīcijas bungu spēles vēstnieks plašajā populārās mūzikas pasaulē. Šobrīd kopā ar Stīvu Haketu (Steve Hackett, ex."Genesis") viņš sniedz koncertus savā otrajā pasaules koncertturnejā. Mūziķu lokā Blandels tiek dēvēts par vienu no "progresīvākajiem" bundzinieku skolotājiem, kura meistarklases izvēršoties par “īstiem notikumiem”.

Plašāka informācija par dalību meistarklasēs atrodama šeit, savukārt biļetes uz festivālu meklējamas šajā saitē.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu