Jānis Āmanis atklāti par attiecībām ar bijušo sievu un to, kāpēc pameta teātri

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Āmanis
Jānis Āmanis Foto: Ekrānuzņēmums

Aktieris Jānis Āmanis, viesojoties raidījumā “Kad viņi satiekas”, atklāja, ka pametis Latvijas Nacionālo teātri un izšķīries no sievas. 

Lai arī konkrētus laulības šķiršanas iemeslus Āmanis nemin, viņš sarunas laikā atzīst, ka no sievas esot izjutis nievājošas piezīmes par viņa profesiju. "Tā jau ir profesija, kurā tāda aseksualitāte rodas, jo tas ir tavs kolēģis, un viss," saka Āmanis.

Slavenais aktieris atzīst, ka pret sievu ir bijis godīgs, taču ir daudzas lietas, kur godīgums pazudis. “Godīgs es neesmu bijis daudzās lietās, un to es varu atzīt, jā, protams. Visiem tā ir bijis. [..] Es ļoti daudz esmu strādājis ar to, vai tas, ko es redzu, ko es gribu redzēt, vai tas tiešām ir tas, ko es redzu. Mācēt saprast sapratni par situāciju."

Runājot par teātra pamešanu, Āmanis saka, ka šim lēmumam viņu iedvesmojusi kāda īpaša sieviete, kas vajadzīgajā brīdī bija blakus un stiprināja viņa pašapziņu.

Aktieris Jānis Āmanis 16 gadus bija pavadījis uz teātra skatuves, paralēli filmējoties arī dažādos televīzijas un kino projektos. Mēnesi pirms jaunās sezonas viņš iesniedza atlūgumu, noslēdzot savu aktiera profesiju uz visiem laikiem. Par lēmumu aiziet no teātra viņš domājis ilgi, taču pēdējo grūdienu devusi kāda iedvesmojoša sieviete, kas grūtā brīdī bija viņam blakus. “Vairāk komunicējot ar cilvēku, viņam palīdzot, ilgstošas sarunas un vairāk es sāku saprast savu vērtību. [..] Vīrietis paceļ sievietei pašapziņu un sieviete vīrietim, tā ir tāda mijiedarbība.”

Atminoties laiku, kad sācis domāt par pārmaiņām, viņš atzīst, ka tas bija pareizais lēmums: “Tas gan nebija vājuma brīdis, bet tas bija stiprs, spēcīgs pārdomu brīdis, kurā uznāk trauksmes, paldies viņai, ka viņa bija klāt un palīdzēja. Sievietes ir baigie malači, bet atļauj palīdzēt tam vīrietim, tikai tādēļ, ka tad tu sajutīsies kā sieviete un vīrietis kā vīrietis.”

Vairāk skaties 1188.lv!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu