Divas bungu vālītes, vesela skaņu pasaule. Rīgā uzstāsies japāņu bundzinieks Rjosuke Kijasu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 29. augustā bārā "Aleponija" Ernesta Birznieka-Upīša ielā 22 uzstāsies japāņu avangarda mūzikas bundzinieks Rjosuke Kijasu. Pasākumu organizē nepieradinātās mūzikas biedrība "Skaņu mežs". Pasākuma sākums 21:00.

Rjosuke Kijasu līdz 2023. gadam ar solo priekšnesumiem ir uzstājies jau 55 valstīs. Viņš ir līderis tādās grupās kā "SETE STAR SEPT" un "Kiyasu Orchestra", savukārt no 2012. gada ir dalībnieks ievērojamā improvizētāja un avantroka mūziķa Keidži Haino (Keiji Haino) grupā "Fushitsusha". Tās sastāvā viņš arī ir uzstājies Rīgā – tas notika 2013. gadā festivāla "Skaņu mežs" ietvaros.

Kijasu savos priekšnesumos izmanto izteikti skaudru ekipējumu – vienu vai divas bungu vālītes un mazās bungas, kas tiek izvietotas vai nu uz galda vai grīdas. Viņa skanējums un ķermeņa valoda turpretī ir maksimālistiski, un britu raidsabiedrība BBC to pat ir nodēvējis nevis par muzicēšanu, bet gan par performanču mākslu.

Savā ziņā Kijasu ir elegants pretstats ansambļa "AMM" dalībniekam Edijam Prevo (Eddie Prevost) – Prevo nereti spēlē tikpat ierobežotu instrumentu klāstu, piemēram gongu ar lociņu, panākdams tikpat reducētu, koncentrētu skanējumu. Kijasu turpretī ekipējuma skaudrību kompensē ar atteikšanos no robežām, pārspīlētu enerģiju un muzikālu maksimālismu.

Rjosuke Kijasu priekšnesumi tikuši izcelti tādos medijos kā BBC, VICE France un Taiwan Times.

Šogad izdevniecība Garden Seat publicēja viņa solo bungu ierakstu "Missing Time/Satisfied Time".

TVNET jau iepriekš informēja, ka no 6. līdz 8. oktobrim kultūras ēkā “Hanzas Perons” notiks jau 20. laikmetīgās mūzikas festivāls “Skaņu mežs”. Tajā uzstāsies vokālists, producents un dīdžejs Kobijs Sejs (Coby Sey), skaņu māksliniece Marija Čavesa(Maria Chavez), ambientās mūzikas producente Debit, ģitārists Džo Moriss (Joe Morris) sadarbībā ar kontrabasistu Viljamu Pārkeru (William Parker) un bundzinieku Hamīdu Dreiku (Hamid Drake), kas vairākkārt atzīti par vadošo avangarda džeza ritma sekciju pasaulē; kā arī citi mūziķi.

Plašāka informācija par gaidāmo festivālu meklējama tā tīmekļa vietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu