"Sportisti ir māņticīgi!" Harijs Vītoliņš atklāj savu rituālu Pasaules čempionātā hokejā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: publicitātes

“Visiem ir,” par īpašajiem pirmsspēļu rituāliem “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” stāsta Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. Viņš dalās personīgā stāstā, kāds bijis paša īpašais rituāls pirms vairākām spēlēm šā gada Pasaules čempionātā, kur Latvijas izlase izcīnīja bronzas medaļu.

Raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Vītoliņš stāsta, ka visiem sportistiem ir kāds rituāls pirms spēlēm. Šā gada Pasaules čempionātā trenerim sanācis dienu pirms spēles ar sievu un meitu doties apēst berlīneri.

“Apēdām – vinnējām. Es domāju – nu labi, pamēģināsim. Pirms nākamās spēles atkal,” stāsta Vītoliņš, skaidrojot, ka pirms došanās uz Tamperi arī vēlējies rituālu turpināt.

“Mēs apspēlējām zviedrus. Nākamajā dienā plkst. 8.15 bija izbraukšana no viesnīcas, un “Kūkotava” astoņos veras vaļā. Es aizskrēju uz “Kūkotavu” ar meitu un sievu, bet berlīnerus viņi no vienpadsmitiem taisa,” atminas treneris, “Berlīnera nav, dodiet man vienalga – kafiju, kaut kādu cepumiņu. It kā mēs taču iekšā esam bijuši. Aizbraucām uz Tamperi – zaudējām Kanādai. Tanī brīdī likās tas bija tāpēc, ka berlīneri neapēdu.”

Vītoliņš smejas, ka tas bijis tāds pozitīvais rituāls, taču komandas spēlētājiem katram esot savas darbības pirms iziešanas uz ledus. “Mums treneriem varbūt ir kaut kas mazāk, jo tomēr tu nespēlē uz laukuma. Es zinu, kad es pats spēlēju, tad bija tā, ka spēles dienai ir jābūt perfektai – tā, kā tu esi iedomājies. Nedod dievs, kaut kas tur samainīsies vai nepareizā laikā ieradīsies, vai nokavēsi, tad liekas, ka viss – tas man izbojās visu. Sportisti ir māņticīgi, es domāju, jebkurš to pateiks.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu