Būmeisters par īpašo Frīdenberga motociklu, ko iegādājies sev par piemiņu: “Moča gaitas sākās ar drauga aiziešanu”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Kārlis Būmeisters ir ne tikai sevi pierādījis kā dziedātājs, kāpjot uz lielās Eirovīzijas skatuves un citur, bet arī aktīvi darbojas kā Eiropas Parlamenta frakcijas padomnieks. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viņš pastāsta par savu īpašo motociklu, kas iepriekš bijis Valtera Frīdenberga lolojums, taču pēc mūziķa došanās mūžībā Būmeisters to iegādājies sev drauga piemiņai.

“Man mocis un vispār moča gaitas sākās, cik prozaiski izklausās, ar drauga aiziešanu,” raidījuma vadītājam Paulam Timrotam atzīst Būmeisters, “Tas bija Valters, kura mocis tas arī bija. Un tad, kad tās dienas viņam kļuva īsākas, tad, kad mēs viņu aizvadījām, man bija skaidrs, ka to moci nedrīkst laist zudībā, nedrīkst to sadalīt pa mantinieka astoņdaļām un sešpadsmitdaļām. Es ātri mēģināju to lietu nokārtot – iegādāties viņa moci, lai tas man paliek uz visu mūžu. Un tā es arī ar to braukāju.”

Uz Timrota atmiņām, ka Frīdenbergs interesējies vairāk par mašīnām, Būmeisters norāda: “Oi, vecīt, tieši moči bija tā viņa psihedēlija. Viņa opim kā reiz bija visādi vecie pirmskara aparāti. Man liekas, ka viņam bija pat kaut kādi vecie “indiāņi”.” Dziedātājs atzīst, ka pie motocikla novedis tieši draugs Valters, tas nav bijis paša aicinājums. “Man pat īsti līdz tam, godīgi sakot, nebija moča tiesības,” atklāj Būmeisters.

Viņš atminas, ka pirmais brauciens uz CSDD numuru salīdzināšanu Būmeisteru sazemējis. Varētu šķist, ka tik īpašs motocikls tiek saudzēts garāžā, taču dziedātājs norāda, ka ikdienā ar to arī pietiekami daudz brauc un ar lielu atbildību rūpējas par tā tehnisko kārtību: “Nevarētu teikt, ka es motociklu glabāju, es ar to riktīgi maucu, tai skaitā pa grants ceļiem, no kā tas mocis, jāatzīst, baigi neiegūst. Es to kopju, es to loloju.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu