FOTO Ar "Trio Palladio" koncertu atklāts noskaņu koncertu cikls Mazajā Mežotnes pilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Atklājot rudens koncertsezonu, sestdien, 9.septembrī, ar ekskluzīvu koncertu Mazajā Mežotnes pilī viesojās "Trio Palladio", kurā apvienojušies trīs izcili kamermūziķi: vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane un pianists Reinis Zariņš.

Trio pazīstams ar savām konceptuālajām programmām, kurās allaž domāts par bagātīgu repertuāra dažādību no dažādiem mūzikas vēstures laikmetiem. Īpašu uzmanību mūziķi pievērš latviešu un Baltijas komponistu darbiem. 2020. gadā kritiķu atzinību guvušais trio debijas albums ar Pētera Vaska darbiem saņēma prestižā žurnāla "Gramophone" Goda atzīmi Editor’s Choice, visi trīs mūziķi ir arīdzan Lielās Mūzikas balvas laureāti.

Koncertā skanēja Ludviga van Bēthovena Klavieru trio do minorā op.1 nr.3, Kristapa Pētersona darbs "Nakts" un Johannesa Brāmsa 1. klavieru trio si mažorā op.8.

"Šis vakars sniedza ko vēl negaidītu: visi kopā, bet reizē intīmi, ar jaudīgu spēku sfērās aizplūda Bēthovens, Pētersons, Brāmss…" pēc koncerta pauda Latvijas Radio-3 Klasika direktore Gunda Vaivode.

30. septembrī Mazajā Mežotnes pilī ar programmu "Antique+" viesosies izcilais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko, turpinot svinēt savu 25. skatuves sezonu. Savā iespaidīgajā karjerā viņš uzstājies uz pasaules ievērojamāko operteātru un koncertzāļu skatuvēm, tostarp Ņujorkas Metropolitan operā, Milānas La Scala, Londonas Koventgārdena operā un citur, izdziedot un izdzīvojot vadošās tenora lomas.

Tenors Aleksandrs Antoņenko
Tenors Aleksandrs Antoņenko Foto: Aivars Liepiņš

Septembra nogales vakarā Aleksandra Antoņenko un koncertmeistares Lailas Holbergas sarūpētajā programmā skanēs Benedeto Marčello, Alesandro Skarlati, Džuzepes Džordāni, Paolo Tosti, Kristofa Vilibalda Gluka un citu komponistu koncertārijas. "Koncerts būs ar itālisku un pat sicīliešu vērienu, jo dziedāšu arī Stefano Donaudi skaņdarbus. Lielākoties studiju laikā apgūtās ārijas, kas tiks papildinātas ar pilnīgi jauniem skaņdarbiem, kurus līdz šim nekad neesmu dziedājis. Skanēs arī Paolo Tosti slavenākie, tieši tenoriem domātie skaņdarbi," par gaidāmo koncertu stāsta mākslinieks.

Pianists Reinis Zariņš un kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē
Pianists Reinis Zariņš un kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē Foto: No "Gors" arhīva

Savukārt 12. novembrī Mazās Mežotnes pils koncertsezonu noslēgs izcilā pianista Reiņa Zariņa solokoncerts, kuram mūziķis izvēlējies latviešu komponistu Andra Dzenīša, Matīsa Čudara, Lindas Leimanes, Krista Auznieka un Georga Pelēča skaņdarbus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu