Gacho atklāj savu versiju par notikušo kautiņu, kas nonācis policijas redzeslokā (16)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mūziķis Gacho (Gatis Irbe)
Mūziķis Gacho (Gatis Irbe) Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā nedēļā medijos parādījās ziņa par konfliktu, kurā, iespējams, iesaistīts mūziķis Gatis Irbe (Gacho/Mesa). Nu slavenais reperis sniedzis savu versiju par notikušo. 

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) sākusi administratīvā pārkāpuma procesu saistībā ar miesas bojājumu nodarīšanu dzejniekam Jurijam Zavorotnijam 5. septembrī Krišjāņa Valdemāra ielā. 

Sociālajos tīklos parādījās video, kurā redzams, kā kāds vīrietis ķiverē nokāpj no motocikla un pēc ķildas metas kautiņā ar garāmgājēju, kurš viņam aizrādījis par pārāk liela trokšņa radīšanu. Notikušā aculiecinieki motociklistā saskatījuši Gati Irbi.

Zavorotnijs norādīja, ka konflikts Rīgas centrā uz ielas sācies tādēļ, ka viņš motociklistam izteicis aizrādījumu - stāvot ietves malā, baikeris ļoti skaļi gāzējis, ar šo troksni traucējot apkārtējos. Viņš atzinis, ka piezīmi izteicis rupjā formā, proti,

pavēlējis "pirst klusāk".

"Pēc tam viņš noparkojās tieši sabiedriskā transporta pieturā, tad vairākas reizes mani pagrūda, pēc tam spēcīgi sita pa žokli, kā rezultātā es gandrīz zaudēju samaņu," sacīja Zavorotnijs, kurš necentās sist pretī, tā vietā vēršoties policijā un slimnīcā, lai fiksētu viņam nodarītās traumas.

Gatis Irbe žurnālam "Kas Jauns" apstiprina, ka iesaistīts konfliktā, un nu komentējis notikušo. 

"Es neļaušu nevienam rādīt sev vidējos pirkstus un saukt rupjos vārdos," saka mūziķis.

"Nogriežoties no Dzirnavu ielas uz Valdemāra ielu un braucot satiksmes kustībā, šis garāmgājējs, kas atradās man labajā pusē, man parādīja vidējo pirkstu un pateica: "Tu, pi**r!""  

Gacho apgalvo, ka Zavorotnijs esot apsaukājies rupjiem vārdiem. Kad mūziķis nokāpa no motocikla un gāja viņa virzienā, dzejnieks esot turpinājis apsaukāties un ļoti agresīvi uzvesties. "Un tad sekoja tas moments, kad viņš pacēla uz augšu rokas un es, esot veiklāks, viņu pagrūdu, skarot plecu, un gāju atpakaļ uz moci, un tajā brīdī šā vīrieša sieva sāka filmēt notiekošo," saka Gacho.

Mūziķis jau apsēdies uz motocikla, bet Zavorotnijs neesot rimies un esot turpinājis viņu apsaukāt un rādīt vidējo pirkstu.

“Un tikai tad es otrreiz kāpu no moča un gāju pie viņa,” teic Gacho.

Zavorotnijs žurnālam gan apgalvo, ka neesot nosaucis Gacho par pid**u, taču neizslēdz, ka vidējo pirkstu gan parādījis.

"Es nebūtu gājis ne uz policiju, ne traumpunktu, ja nebūtu drošs, ka taisnība ir manā pusē," apgalvo dzejnieks. Pēc notikušā viņš šķīries no 272 eiro par veiktajām analīzēm un apskati. Tāpat viņš saka, ka pēc incidenta viņam sāp ribas. Dzejnieks cer, ka notikušo iemūžinājušas videokameras un policija visu notikumu gaitu varēs restaurēt.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 12. septembra numurā!

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu