Horeogrāfs Agris Daņiļevičs 60 gadu jubileju svinēs ar autorkoncertu "Manas tautas dejas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.dzirnas.lv

Deju skolas "Dzirnas" vadītājs un horeogrāfs Agris Daniļevčs oktobrī svinēs savu 60 gadu jubileju. To atzīmējot, vairākās Latvijas pilsētās notiks viņa veidotais autorkoncerts "Manas tautas dejas".

Deju skolotājs, horeogrāfs, deju skolas “Dzirnas” izveidotājs un vadītājs Agris Daņiļevičs ir vairāku Skolu jaunatnes un Vispārējo dziesmu un deju svētku virsvadītājs. Veidojis gan latviešu skatuviskās dejas horeogrāfijas, gan mūsdienu deju horeogrāfijas, iestudējis deju svētku laukuma zīmējumus un veidojis deju uzvedumus, arī vairāku operu, dramatiskā teātra izrāžu un operešu kustību partitūras.

Horeogrāfs Agris Daņiļevičs piedalās koncertuzveduma "Dziesma dejo. Dziesma skan" deju mēģinājumā Mežaparka Lielajā estrādē 2022. gadā.
Horeogrāfs Agris Daņiļevičs piedalās koncertuzveduma "Dziesma dejo. Dziesma skan" deju mēģinājumā Mežaparka Lielajā estrādē 2022. gadā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Horeogrāfa 60 gadu jubilejas koncertos "Manas tautas dejas" ir iekļautas dejas, kuras viņš radījis dažādiem kolektīviem laikposmā no 1981. gada līdz šodienai. Koncertos būs skatāmas arī ļoti jaunas horeogrāfijas un pat pirmuzvedumi.

Jelgavas Kultūras namā koncerts "Manas tautas dejas" notiks 10.oktobrī, Siguldas Devonā – 13.oktobrī, koncertzālē "Gors" – 14.oktobrī, Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē – 21.oktobrī, VEF Kultūras pilī – 28.oktobrī.

Koncertos piedalīsies tautas deju ansamblis "Lielupe" no Jelgavas, jauniešu deju kolektīvi "Sadancis" no Valmieras un "Vizbulīte" no Siguldas, tautas deju ansambļi "Katvari" no Limbažiem un "Banga" no Liepājas, kā arī vidējās paaudzes deju kolektīvs "Dziga" no Rēzeknes.

Horeogrāfs Agris Daņiļevičs Dejas balvas pasniegšanas ceremonijā šīgada aprīlī.
Horeogrāfs Agris Daņiļevičs Dejas balvas pasniegšanas ceremonijā šīgada aprīlī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tāpat koncertos piedalīsies deju skola "Dzirnas, vidējās paaudzes deju kolektīvs "Dzirnu Senči", jauniešu deju kolektīvs "Bramaņi", kā arī tautas deju ansambļi "Vektors", "Ačkups" un "Rotaļa" no Rīgas.

Aika Karapetjana īsfilma "Degsme" no LMT Viedtelevīzijas oriģinālseriāla "Kolektīvs" ar Agri Daņiļeviču vienā no lomām. 

Agris Daņiļevičs 1981. gadā absolvējis Siguldas 1. vidusskolu, pēc četriem gadiem beidzis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas nodaļu pie profesora Jura Kaprāļa .2008. gadā ieguvis maģsitra grādu Latvijas Kultūras akadēmijas programmā "Teātra režija".

"Dzirnas" XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos. 
"Dzirnas" XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos. Foto: www.dzirnas.lv

No 1981. līdz 1985. gadam Daņiļevičs strādājis par Siguldas pilsētas kultūras nama TDA "Gundega" repetitoru, vēlāk tā mākslinieciskais vadītāju, līdz Krimuldas vidusskolā nodibina deju grupu "Dzirnas" (1985-2008).

2002. gadā tiek atklāta Agra Daņiļeviča deju skola "Dzirnas" Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu