Noskaties Uģis Kuģis atbild uz pārmetumiem par sava 16 mēnešus vecā bērna mešanu gultā (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Plašu ažiotāžu izraisījis šova "Ģimene burkā" sižets, kur tā dalībnieks Uģis Kuģis iemet gultā savu 16 mēnešus veco bērnu. Nu Kuģu ģimene komentējusi sacelto ažiotāžu.

Uģis Kuģis kopā ar sievu Lindu un abu dēliem 17. septembra vakarā tiešraidē sarunājās ar saviem sociālo tīklu sekotājiem, skaidrojot notikušo, kā arī atbildot uz jautājumiem. 

"Šī ažiotāža, kas tika sacelta, ir liels pārpratums. Pirmkārt, tas bija izgriezts ārā no trīs nedēļas vecas sērijas, otrkārt, nebija nekādu negatīvu emociju vai dusmu," apgalvo Kuģu ģimene.

"Jā, mēs kā vecāki sakām - bērnus nevajag mētāt. Tas metiens noteikti nebija aiz dusmām. Es ļoti labi redzēju, kur es viņu metu," – to sakot, pasmejas gan Uģis, gan Linda. 

Kuģis teic, ka šāda mētāšana esot kā spēle starp viņu un dēlu – ierasti jaunākais dēls smejas, bet šoreiz esot nobijies. "Sanāca neveikli. Sauksim to tā, spēlēšanās ar Atulu, un kā parasti viņš smejas, šajā reizē viņš ieraudājās un nobijās, nezinu, no kamerām vai ko."

"Mēs gan neattaisnojamies. Atbildēsim par visām sekām, kas ir notikušas. Mēs nosodām jebkura veida agresivitāti pret bērniem. Tas bija ļoti neveikli izgriezts no konteksta; ja kādam interesē, kas notiks tālāk vai kā mēs dzīvojam, varat nākt padzīvot pie mums, paskatīties, kā mēs audzinām bērnus."

Sarunai pievienojas Linda: "Mums ļoti rūp mūsu bērnu labklājība. Mēs noteikti neesam ideāli vecāki, mēs mācāmies. Protams, pieļaujam arī kļūdas, bet katrā ziņā bērniem pāri mēs nedarām ne fiziski, ne emocionāli." Linda arī skaidroja savu rīcību, kāpēc sēdēja mierīgi un nereaģēja:

"Sēdēju mierīgi, jo nekas briesmīgs nebija noticis. Tādā ziņā, ka redzēju, ka Uģis neizturējās ļauni pret manu dēlu, tas ir tēvs, kurš gribēja viņu iemest gultā un pajokoties."

Jau ziņots, ka arī šova "Ģimene burkā" veidotāji nesaskatīja nekāda veida cietsirdību. "Kuģu ģimene šovā piedalās jau piekto sezonu, un, kā liecina raidījumu veidotāju komanda, viņi šajā laikā nav saskatījuši vai sajutuši vardarbības pazīmes pret bērniem, tieši otrādi, ģimenē valda mīlošas un cieņpilnas attiecības starp vecākiem un bērniem," teikts kanāla paziņojumā.

Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja vietniece Valentīna Gorbunova sarunā ar TVNET Grupas portālu "Apollo.lv" atzina, ka šāda rīcība ir nepieļaujama un varēja beigties ar lūzumiem. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu