Monikas Zīles meita atklāti par rakstnieces dzīves pēdējām dienām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Monika Zīle
Monika Zīle Foto: LETA

14. septembrī 82 gadu vecumā mūžībā devās rakstniece Monika Zīle. Viņas meita rakstniece Baiba Zīle atklāti runā par mammas dzīves pēdējām dienām.

“Mammai bija obligāti nepieciešama mugurkaula operācija. Pēc tam viņa ilgi ārstējās, cerēja vēl iemācīties staigāt un bija komunikabla, jo spēja arī šādā situācijā saglabāt savu optimismu un vēlēšanos komunicēt ar saviem lasītājiem. Vairākus mēnešus mēģināja atgūties, bet diemžēl tas nenotika...” izdevumam "Kas Jauns" skaidro Monikas meita Baiba.

“Mēs paguvām viena no otras atvadīties. Pēdējā dienā, kad braucu pie mammas, viņa jau bija atvesta no slimnīcas un viņas stāvoklis bija ļoti pasliktinājies. Mēs visu dienu pavadījām kopā, un tā bija ļoti skaista diena.

Mēs apskāvāmies, samīļojāmies un runājāmies.

Un jau todien, braucot pie viņas, es zināju un sapratu, ka tā ir mūsu pēdējā kopīgā diena. Mamma līdz beidzamam brīdim bija pie skaidra saprāta, mundra un pozitīva,” tā Baiba.

Atvadīšanās no Monikas Zīles notiks 23. septembrī Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā.

Monika Zīle bija dzimusi 1941. gada 20. jūlijā.

Viņa bija rakstniece, publiciste, žurnāliste, redaktore, dramaturģe un scenāriste. Viņa bijusi arī vairāk nekā 20 romānu, sešu stāstu krājumu, divu TV seriālu scenāriju autore.

Zīle rakstījusi lugas, kuras plaši iestudēja gan amatierteātri, gan arī profesionālās skatuves. Viņa bijusi Autortiesību bezgalības balvas laureāte, viņas grāmatas atkārtoti saņēmušas Lielo lasītāju balvu kā visvairāk pieprasītie darbi publiskajās bibliotēkās.

Viņa bijusi laikraksta "Padomju Jaunatne" redaktore, kā arī "Latvijas Avīzes" galvenā redaktora vietniece.

Zīle bijusi arī 7. Saeimas deputāte.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 19. septembra numurā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu