Straumētākajā topā notiek līderu cīņas, klāt nākuši trīs jaunumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ritvars Stankevičs

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kurā apkopo Latvijā mūzikas straumētājos internetā visvairāk klausītākās dziesmas un albumus. Rudens ražā klāt nākuši jaunumi!

Latvijas mūzikas tops ir stabils: singlu topā dominē “Singapūras Satīns”, aizņemot pirmās trīs pozīcijas. Savukārt albumu topā joprojām klausītākais ir Wiesuļa un sangvn “Fianchetto”, kuram ar diviem albumiem seko Msencis un Grandmasters Neons.

Foto: publicitātes.

“Grupai “Singapūras Satīns” šī ir bijusi pārliecinoša vasara - virkne jaunu singlu, koncertēšana visā Latvijā un grupas autentiskums pierādījuši, ka viņu mūzika ir nemainīga vērtība Latvijas klausītājiem. Ar interesi gaidīsim, kā šo topu pamainīs jau pēc mazāk kā mēneša gaidāmais grupas jaunais albums,” saka Sabīne Brice, Universal Music Latvia mārketinga vadītāja.

Kāpums gan singlu, gan albumu topā 37. nedēļā piedzīvojuši “Sudden Lights” ar savu kaverversiju “Mūsu mīlestība”, ieņemot piekto vietu, bet ar albumu “Miljards vasaru” nonākot ceturtajā pozīcijā. Albumu topā kāpums arī $ourJ albumam “MIDWAVY” - astotā vieta, un apvienības “Olas” albumam “Svarīgākais notikums Latvijas pop-hiphopā” - devītā vieta. Savukārt singlu topā Wiesuļa un sangvn “Ko tā?” kāpums uz ceturto, bet Gacho “25” uz devīto vietu.

Foto: publicitātes.

Kombinētajā singlu topā joprojām pirmajā vietā ir Doja Cat ar dziesmu “Paint The Town Red”. Uz otro vietu pakāpusies Kenja Greisa ar “Strangers”, bet trešajā vietā ir Gunna ar “fukumean”. Topa jaunums ierindojies ceturtajā vietā - tas ir reperis Morgenstern ar jauno singlu “Чёрный Русский” (Melnais krievs). Jāpiebilst, ka reperis ir paudis savu nostāju pret Krievijas karu Ukrainā un savu aktivitāšu dēļ ir ievietots Krievijai nelojālo jeb “ārzemju aģentu” sarakstā. No latviešiem devītajā pozīcijā ierindojušies “Singapūras satīns” ar singlu “Degviela”.

Foto: publicitātes.

37. nedēļa apvienotajā albumu topā ir atnesusi jaunu pirmo vietu - dziedātājas Olīvijas Rodrigo albumu “GUTS”. Tas ir dziedātājas otrais albums, kas ieturēts poproka stilistikā. Albums jau ir debitējis “Billboard 200” pirmajā pozīcijā un plašākai publikai ir pazīstams, pateicoties singliem “Vampire” un “Bad Idea Right?”.

“Olivia Rodrigo otrais albums šobrīd gāž rekordus visā pasaulē. Interesanti, ka jaunāki klausītāji viņu uztver kā dumpiniecisku savas paaudzes balsi, tikmēr viņas mūzikā nenoliedzami dzirdamas atsauksmes no dažādām muzikālajām dekādēm. Varbūt tas ļāvis viņai iekarot tik daudzu klausītāju sirdis?” pārdomās dalās Sabīne Brice.

Otrajā vietā ierindojies Treviss Skots ar “Utopia”, bet trešajā vietā ir Metro Boomin albums “HEROES & VILLAINS”. Vēl viens jaunums atrodams astotajā vietā, kas ir Dienvidkorejas grupas “BTS” dalībnieka V mini albums “Layover”.

Foto: publicitātes.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu