Gadsimta šķiršanās: Kanjes Vesta stāsta puse

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

10 gadu laikā var notikt daudz kas - cilvēki iemīlas, apprecas, izveido ģimeni, taču pēc kāda laika nolemj šķirties. Un ir tikai daži pāri, kuriem tiek pievērsta visas pasaules uzmanība. Par vienu no tiem šajā rakstā. 

Slavenību dzīves peripetijām seko līdzi daudzi, un 2012. gada aprīlis iezīmēja notikumu, kas bija gluži kā ilgi gaidīts saldais ēdiens, - reperis Kanje Vests (Kanye West, Ye) un sabiedrības dāma Kima Kardašjana (Kim Kardashian) kļuvuši par pāri! Viņu ilggadējā draudzība pārauga mīlestībā, un jau nākamā gada oktobrī viņi saderinājās un apprecējās 2014. gada maijā Florencē, Itālijā.

Taču tas, kas sākās kā lielisks mīlasstāsts, izbeidzās ar skandālu un netīru šķiršanos.

Čikāgā dzimušais Kanje Vests tiek uzskatīts par vienu no populārākajiem reperiem visā pasaulē, drīz vien pēc tam viņš sevi veiksmīgi pieteica modes lauciņā un laikā, kad sāka tikties ar Kardašjanu, viņš jau bija iemantojis atpazīstamību, kamēr Kardašjana savu ceļu uz slavu un A klases zvaigznes statusu vēl tikai bruģēja. Nereti tiek uzskatīts, ka Kardašjanu klans ir slavens tikai tāpēc, ka ir... slavens. 

Vestam pietuvināti cilvēki pauž, ka Kima Kardašjana no šīm attiecībām ieguva daudz vairāk nekā Vests. 

Tomēr Vests vēlējās ģimeni, un to vēl vairāk pastiprināja tas, ka 2007. gadā negaidīti nomira viņa māte Donda Vesta. Viņa devās mūžībā pēc plastiskās operācijas izraisītām komplikācijām. No operācijas, par kuru maksāja Vests.

2016. gadā pirmo reizi izskanēja runas, ka Vestam ir garīgās veselības problēmas. Drīz vien pēc tam viņš tika ievietots psihiatriskajā slimnīcā, un viņam pietuvināti cilvēki norāda, ka šī fakta nonākšana mediju virsrakstos viņu salauza. Pēdējā lieta, ko vajadzēja Vestam, bija būt kopā ar ģimeni, kas ir 24/7 publiska.

2018. gadā publiski kļuva zināma Vesta diagnoze – bipolārie traucējumi. Mānijas epizožu kļuva arvien vairāk, un tās šķietami eskalējās 2020. gadā, kad viņš paziņoja par kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu. Savā pirmajā vēlēšanu kampaņas pasākumā Vests sāka raudāt, runājot par abortu tēmu, un apgalvoja, ka viņa vecāki gandrīz esot izšķīrušies par grūtniecības pārtraukšanu. "Nekāda Kanjes Vesta nemaz nebūtu bijis, jo mans tēvs bija pārāk aizņemts," sacīja reperis.

Pēc tam viņš pārsteidza ar nākamo paziņojumu: "Es gandrīz nogalināju savu meitu. Pat ja mana sieva pēc šīs runas no manis izšķirsies, viņa šajā pasaulē laida Nortu [Vesta un Kardašjanas pirmdzimtā meita - red.], kaut arī es to negribēju."

Jau nākamajā dienā Vests publiski vērsās pret Kardašjanu ģimeni, īpaši sievasmāti Krisu Dženeri, kura tiek uzskatīta par Kardašjanu zīmola galvu. "Krisa, nespēlējies ar mani. Tu nedrīksti atrasties manu bērnu tuvumā. Tu mēģināji mani iespundēt," rakstīja reperis.

Šāda uzvedība neatstāja vienaldzīgu nevienu, arī pašu Kardašjanu ģimeni, kas allaž ļoti rūpīgi pārdomā, ko publicēt sociālajos tīklos, ja runa ir par oficiāliem paziņojumiem. 

Kima apstiprināja, ka Vestam ir bipolārie traucējumi. "Es nekad neesmu publiski runājusi par to, kā tas ietekmē mūs mājās, jo es ļoti sargāju mūsu bērnus un Kanjes tiesības uz privātumu jautājumos, kas saistīti ar viņa veselību. Bet šodien es jūtu, ka man vajadzētu to komentēt, jo par garīgo veselību ir aizspriedumi un nepareizs priekšstats," vēstīja Kardašjana.

"Viņš ir izcils, bet sarežģīts cilvēks, kurš papildus tam, ka ir mākslinieks un tumšādainais, ir pieredzējis sāpīgu mātes zaudējumu un cenšas tikt galā ar izolāciju, kuru pastiprina viņa bipolārie traucējumi. Tie, kuri ir tuvi Kanjem, pazīst viņa sirdi un saprot, ka viņa vārdi neatbilst viņa nodomiem. Sadzīvošana ar bipolārajiem traucējumiem nemazina vai neatceļ viņa sapņus un kreatīvās idejas, neatkarīgi no tā, cik lieli vai nepieejami tie dažiem var šķist. Tā ir viņa kā ģēnija sastāvdaļa, un, kā mēs visi esam pieredzējuši, daudzi viņa lielie sapņi ir piepildījušies," rakstīja Kardašjana. 

Taču nākamajā gadā Kardašjana oficiāli iesniedza šķiršanās prasību. Vests ilgstoši uzstāja uz ģimenes saglābšanu, un viņu šķiršanās nenāca viegli. 

Vests vairākkārt uzsvēris, ka viņam prioritāte ir bērni. Taču viņa garīgās veselības problēmas varētu būt šķērslis. 

Laikā, kad viņš ar sievu bija šķirti, Kima izveidoja jaunas attiecības ar komiķi Pītu Deividsonu. Tas sadusmoja Vestu, un viņš turpināja pārsteigt, pat šokēt, ar saviem ierakstiem un vēršanos kā pret jauno kavalieri, tā pret savu miesīgu bērnu māti. 

Šobrīd Vests ir pazaudējis visu, ne tikai ģimeni. Viņa stāsts tiek izstāstīts jaunajā HBO Max dokumentālajā seriālā "Kim vs Kanye: The Divorce". 

Noskaties kacekli!

Taču Kimas Kardašjanas stāsta pusi lasi jau rīt! 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu