LNB aicina uz izstādi “Komponista Raimonda Paula daiļrade skaņuplatēs un fotogrāfijās”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Maestro Raimonds Pauls.
Maestro Raimonds Pauls. Foto: Zane Bitere/LETA

No 2023. gada 28. septembra līdz 30. novembrim Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Konferenču centra vestibilā (-1. stāvā) skatāma izstāde "Komponista Raimonda Paula daiļrade skaņuplatēs un fotogrāfijās". Izstādes atklāšana 28. septembrī plkst. 18.00. Ieeja bez maksas.

Izstāde tapusi mūzikas telpas "Vinilkoks", kolekcionāra Raita Pavloviča un fotogrāfa Aigara Hibnera sadarbības rezultātā. Izstādē redzamas Aigara Hibnera fotogrāfijas, kurās dokumentēti Raimonda Paula koncerti un mēģinājumi, un daļa no Raita Pavloviča unikālās vinilplašu kolekcijas, kurā ir 333 Raimonda Paula skaņuplates, turklāt lielākā daļa ar Maestro autogrāfu. Kolekcijā ir skaņuplates, kas izdotas Latvijā, ASV, Austrālijā, Japānā, Kanādā, Zviedrijā un citās valstīs.

Foto: Publicitātes foto

Izstādes vizuālo un tehnisko noformējumu veidojis Aigars Hibneris.

Izstādes atklāšanā 28. septembrī plkst. 18:00 piedalīsies Raitis Pavlovičs, Aigars Hibneris un producents Valdis Skujiņš. Pasākuma īpašais viesis – grāmatas "Raimonds Pauls – skanošs un klātesošs" (Jumava, 2022) autore Lia Guļevska. Interesentiem būs iespēja grāmatu arī iegādāties.

Izstādi atbalsta LNB, Dienvidkurzemes novads un Liepājas pilsēta, tā apskatāma bibliotēkas darba laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu