Kuri no latviešiem straumēšanas topā spēj konkurēt ar hiphopu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ritvars Stankevičs

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kurā katru nedēļu apkopo Latvijā mūzikas straumēšanas vietnēs visvairāk klausītākās dziesmas un albumus. 38. nedēļa ir atnesusi jaunu līderi latviešu albumu topā, un jaunumi atrodami arī singlu topā.

Latviešu singlu topa trijnieku joprojām saglabā grupa “Singapūras satīns” - visklausītākais singls ir “Degviela”, kam seko “Labvakar” un “Uz seen”. Ar diviem singliem topā atrodami MSencis un Grandmasters Neons. 38. nedēļā vislabāk veicies grupai “Sudden Lights” - albums “Miljards vasaru” ir pirmajā vietā, albums “Priekšpilsētas” - septītajā, bet singls “Mūsu mīlestība” ir ceturtajā vietā.

Foto: publicitātes.

“Mēs jau iepriekš esam novērojuši, ka grupas aktivitātes rezultējas straumēšanas datu izmaiņā. Līdzīgi notika pavasarī, kad daudzos medijos parādījās intervijas un raksti par mūsu gatavošanos Eirovīzijai. Tāpat tagad “Sudden Lights” pagājušā gada albuma "Miljards vasaru" straumēšanas pieaugumā redzam mūsu lielkoncerta Mežaparka Zaļajā teātrī ietekmi. Fakts, ka “Sudden Lights” mūziku paterē ne tikai klātienē koncertos, bet arī, piemēram, dodoties no tiem mājup, mūs ļoti iepriecina. It īpaši ņemot vērā, ka “Sudden Lights” albumi ir vienīgi, kas nepārstāv hiphopa žanru,” saka Linda Āboliņa, “Sudden Lights” menedžere.

Foto: "Sudden Lights" lielkoncerts Mežaparka Zaļajā teātrī

“Laikā, kad straumēšanas topos dominē hiphops, ir prieks, ka arī mūsu stila mūziku cilvēki klausās un novērtē. Jo īpaši prieks, ka pēc ilgāka laika topā atgriezies mūsu debijas albums "Priekšpilsētas".

Paldies klausītājiem par uzticību. Šobrīd ir skaidri redzamas tendences mūzikā, par ko ļoti liels prieks - hiphops pilntiesīgi kļuvis par mainstream žanru, taču tajā pašā laikā esam pateicīgi, ka ejot savu ceļu mūzikā, klausītāji mums palikuši uzticīgi. Vēl gribu pateikt lielu paldies “Čikāgas piecīšiem” un Latvijas Lielā koncerta organizatoriem par uzticību, radot jauno "Mūsu mīlestības" versiju. Paldies, ka klausāties!” savas sajūtas pauž “Sudden Lights” solist Andrejs Reinis Zitmanis.

Foto: publicitātes.

Apvienotajā singlu topā trijnieks ir saglabājies nemainīgs - virsontnē ir Doja Cat ar “Paint The Town Red”, otrajā vietā ierindojusies Kenja Greisa ar “Strangers”, bet trešais ir Gunna ar singlu “fukumean”. Jaunumi - ceturtajā vietā ir Teitas Makrejas singls “Greedy” un piektajā vietā ir reperis Big Baby Tape ar singlu “Dying 2 Live”.

Foto: publicitātes.

Arī apvienotais albumu topa trijnieks ir stabils - pirmajā vietā ir Olīvijas Rodrigo albums “Guts”, kam seko Trevisa Skota albums “Utopia un Metro Boomin albums “HEROES & VILLAINS”. Uz ceturto vietu pakāpušies “Sudden Lights” ar albumu “Miljards vasaru”, savukārt MSencis un Grandmasters Neons albums “goda vards cetri” šoreiz ir sestais.

Foto: publicitātes.

Jauno albumu “Scarlet” 22. septembrī izdeva Doja Cat - domājams, ka drīz vien tas ierotēs straumētāko ierakstu topā. Savas izmaiņas topā ieviesīs 9. un 10. oktobrī Arēnā Rīga gaidāmais 50 cent koncerts. 10. oktobrī savu jauno albumu izdos latviešu singlu topa līderi “Singapūras Satīns”. Klausītāju spēkos ir mainīt to, lai “Sudden Lights” kompāniju sastādītu arī dziedātājs Dons, kurš izdevis jaunu singlu “Lauzto šķēpu karaļvalsts”, ieturētu viņam raksturīgo spēcīgo, emocionālo balāžu tradīcijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu