Daneviča atklāj, kā norit viņas tikšanās ar bērna tēvu Kaimiņu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Artuss Kaimiņš un Dārta Daneviča
Artuss Kaimiņš un Dārta Daneviča Foto: LETA, Artūrs Krūmiņš/TVNET/TVNET kolāža

Aktrise Dārta Daneviča TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālam "Klik" atklāja, ko tiesa lēmusi par saskarsmes kārtību abiem vecākiem. Saskaņā ar Rīgas pilsētas tiesas aprīļa pagaidu lēmumu Artusam Kaimiņam noteiktas pagaidu saskarsmes tiesības ar dēlu trīs nedēļas nogales mēnesī.

Šī saskarsmes kārtība starp Artusu Kaimiņu un dēlu ir darbojusies gandrīz pusgadu.

Dārta atklāja, ka šāda kārtība ir pateicoties tiesai, jo sākotnēji bāriņtiesa atzinumā noteica līdzvērtīgu 50:50 saskarsmi, neņemot vērā, ka starp vecākiem pastāv augsta konfliktsituācija un šādos apstākļos līdzvērtīga abu vecāku saskarsme ar bērnu nav pieļaujama.

Vecākiem ir vaigu vaigā arī jātiekas vismaz sešas reizes mēnesī, bērnu pavadot un bērnu sagaidot. Kādas tās ir?

"Mēs nerunājam. Mēs klusējam. Respektīvi, es pasaku, piemēram: "Paņem, lūdzu, šo maisiņu, kur ir ieliktas mantas, vai tml." Tas ir viss. Es atvedu pie rokas bērnu vai iedodu klēpī, un mēs neko nerunājam. Un patiesībā tas man ir milzīgs atvieglojums, jo bija laiks, kad mūsu starpā bija pazemojoša komunikācija, balss pacelšana bērna klātbūtnē, viņu atdodot vai paņemot. Tas bija ārkārtīgi nepatīkami un stresaini. Uzskatu, ka mūsu gadījumā šāds modelis vismaz šajā brīdī ir labs. Varbūt pēc gadiem, kad Artuss būs nomierinājies, kaut kas mainīsies.

Šobrīd abu starpā ir jauns strīds par bērna pirmsskolas izglītības iestādi. Kaimiņš vērsās bāriņtiesā, un bāriņtiesas lēmums, viņasprāt, aizskar Dārtas kā aizbildnes tiesības. Atklāti par to, kas notiek Dārtas dzīvē, lasiet atklātā intervijā TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālā "Klik".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu