Kāda ir Latvijas straumēšanas topa saistība ar radio topu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kenja Greisa.
Kenja Greisa. Foto: Hannah Diamond

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā iknedēļas topu “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”, kurā apkopo Latvijā mūzikas straumēšanas platformās visvairāk spēlētākās dziesmas un albumus. 40. nedēļa ir atnesusi jaunumu gan singlu, gan albumu topā, un stabilās līderpozīcijas “Singapūras Satīnam”.

Latvijas straumētāko dziesmu desmitniekā joprojām pirmās trīs vietās ir “Singapūras Satīna” dziesmas: “Degviela”, “Labvakar” un “Uz seen”. Šodien, 10. oktobrī, klajā nāk grupas jaunais albums “Super”, kas sola nostiprināt “Singapūras Satīna” līderpozīcijas vēl nedēļas uz priekšu. Grupas iepriekšējais albums “Stonks” albumu topā šajā nedēļā ir sestais.

Foto: publicitātes.

Latviešu albumu topā pirmajā vietā ir “Fianchetto” - repera Wiesuļa un producenta sangvn kopdarbs. Otrajā vietā seko Msencis un Grandmasters Neons ar “Goda vards cetri”, bet trešie ir “Sudden Lights” ar “Miljards vasaru”.

Foto: publicitātes.

Apvienotajā singlu topā šajā reizē visvairāk staumēta britu mūziķes Kenjas Greisas dziesma “Strangers”. Šī dziesma pakāpeniski kļūst populāra arī Latvijas radio stacijās (LaIPA apkopotajā 40. nedēļas radiostaciju topā 9. vietā), parādot, ka dažādi mūzikas patēriņa kanāli strādā papildinoši.

Foto: publicitātes.

Apvienotā staumētāko singlu topa otrajā vietā ir Doja Cat ar hitu “Paint The Town Red” (Latvijas radio topā 16. vietā), bet trešā ir kanādiešu dziedātāja Teita Makreja ar “greedy”. Topa septītajā vietā ir jaunums - repera Džeka Harlova un dienvidkorejiešu dziedātāja Jong Kook sadarbība singlā “3D”.

Foto: publicitātes.

Arī kombinētā albumu topa virsotnē ir jaunums - ukraiņu dziedātājas Anna Asti albums “Царица” (Karaliene), viņa arī populārā dueta “Artik & Asti” dalībniece. Anna ir neviennozīmīgi vērtēta - viņa joprojām darbojas Krievijas mūzikas tirgū. Straumēšanas topa dati atspoguļo ne vien muzikālās aktualitātes, bet izgaismo, cik atšķirīga mūzikas patērētāju auditorija lieto mūzikas straumēšanas servisus Latvijā.

Otrajā vietā jau vairākas nedēļas pēc kārtas ir Treviss Skots ar albumu “Utopia”, bet trešā šajā reizē ir Olivia Rodrigo ar “Guts”. No latviešu albumiem kombinētā topa sestajā vietā ir “Fianchetto”, bet septītais “goda vards cetri”. Stilistisko daudzveidību topā, esot astotajā vietā, ienes elektroniskās mūzikas mākslinieks Odetari ar septembrī izdoto “XIII Sorrows”.

Kam nedaudz vēl pietrūcis līdz desmitniekam? Top 20 atrodams, piemēram, alternatīvās mūziķes Mitski nesen izdotais albums “The Land Is Inhospitable and So Are We”, un arī amerikāņu rokgrupas “The Neighbourhood” 2013. gada albums “I love you”. Šovbiznesa haizivs Dreika jaunais ieraksts “For All the dogs”, kas iznāca 6. oktobrī, vēl gaida savu debiju straumēšanas topa desmitniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu