Galkins atklāj, ka negrasās pamest Izraēlu (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram/maxgalkinru

Krievu humorists Maksims Galkins, kurš ar ģimeni uzturas Izraēlā, publiskojis jaunu video, kur izsakās par tur notiekošo un atbild dažādām spekulācijām par viņa aizbraukšanu no Krievijas un iespējamo bēgšanu no Izraēlas. 

"Šodien ir pirmdiena [9. oktobris]. Tagad Izraēlā - rajonā, kur mēs dzīvojam, - ir salīdzinoši mierīgi. Pirms tam bija vairākas dienas, kad skanēja sirēnas. Es ierakstu šo video, lai precizētu un atspēkotu dažādas baumas. Man tas ir svarīgi. Ne jau tāpēc, ka gribētos strīdēties ar botiem vai vienkārši ar ļauniem, mazattīstītiem cilvēkiem, kuri komentāros raksta briesmīgas lietas. Tas nav mērķis. Un tie, kas šo video izcels kā atbildi krieviem, kļūdās. Es neatbildu par botu fermu un noteikti nepielīdzinu to krievu tautai un Krievijai. Lai kā arī propaganda mūs mēģinātu pārliecināt, ka šī ļaunā, agresīvā, vāji izglītotā minoritāte ir mūsdienu Krievija, es tam nekad neticēšu.

Un es cīnīšos par to, lai Krievijai būtu cita seja. Un tāda ir.

Lielākā daļa krievu, kaut arī klusē, - es to jūtu savā sirdī - viņi saprot, kur ir labais un kur ļaunums, un zina patiesību. Tāpēc šī nav atbilde krieviem. Šī ir saruna ar gaišiem cilvēkiem visā pasaulē

- gan Krievijā, gan šeit, Izraēlā, un citās valstīs," video, kas publicēts vietnē "Instagram", saka Galkins.

Viņš turpina: "Pirms vairāk nekā pusotra gada mēs ar ģimeni pametām Krieviju. Lai arī cik daudzi mūsu aizbraukšanu uzskata par bēgšanu, tā nav taisnība. Bēg no draudiem. Mums nekas nedraudēja, tāpat kā Krievijai nekas nedraudēja 2022. gada februārī. (..) Šodien, šajās Izraēlai grūtajās, bēdīgajās dienās, mēs esam šeit un pat neesam apsvēruši iespēju kaut kur aizbraukt, lai gan tāda iespēja pastāv. (..) 

Aizlidot ir iespējams. Bet mēs nelidosim. 

Mēs ar Allu un mūsu bērniem vēlamies atbalstīt Izraēlas tautu šajā patiešām grūtajā brīdī. Tās ir lielas bēdas. Un, protams, lepojamies, ka esam saistīti ar tik vienotu tautu. Valsts, kurā patriotisms nav pārspīlēts jēdziens, nav mākslīgs, nav uzspiests no augšas, tas nāk no miljoniem izraēliešu sirds dziļumiem. Var redzēt kadrus, ko tagad rāda ziņās, ka lidosta ir pārpildīta... 

Tie ir tūristi, ārzemnieki - viņi lido prom. Viņus var saprast,

bet izraēlieši nelido un nebēg no Izraēlas. Izraēlieši no visas pasaules atbrauc, lai atbalstītu valsti, cīnītos par to ar ieročiem rokās."

"Tie, kas jautā, kāpēc es neesmu frontē, varu teikt: ja es dienētu Izraēlas armijā un man būtu vismaz kaut kāds pamats aizstāvēt Izraēlu, es to darītu. Bet man ir iespēja atbalstīt valsti citādāk. Es iešu nodot asinis, es palīdzēšu. (..) Jūs nevarat iedomāties, kāds lepnums man ir par šo mazo valsti, kas tādā vienā impulsā stājās tās aizstāvībā. Šeit viņi cenšas tikt uz priekšu. Šeit nav atšķirības starp parastajiem pilsoņiem un augstu amatpersonu bērniem," saka Galkins.

"Rezervistu vidū manīts arī bijušais Izraēlas premjerministrs. Vakar apšaudē ar teroristiem gāja bojā bijušā izglītības ministra dēls.

Viņš cīnījās kopā ar parastiem iedzīvotājiem. Lūk, tas ir patriotisms!

Un es lepojos, ka esmu izraēlietis, un esmu pārliecināts, ka pienāks laiks, kad es lepošos, ka esmu krievs. Tagad Krievijā, protams, ir kaut kādas pārmaiņas. Ar prioritātēm, morāli un ētiku. Nu, nekas, mēs dzīvosim, lai redzētu citus laikus! Mani dārgie sekotāji, esiet cilvēcīgi, izrādiet cieņu viens otram! Nereaģējiet uz botiem, uz ļauniem cilvēkiem, kuri raksta negatīvus komentārus. Izraēlu tagad atbalsta visā pasaulē, visa civilizētā pasaule ir par Izraēlu."

"Esmu pārliecināts, ka Izraēla uzvarēs. Mēs nekur nebrauksim. Un ar šo video es vēlos sniegt atbalstu visiem saviem līdzpilsoņiem Izraēlā," tā Galkins.

Jau ziņots, ka "Hamas" kaujinieki sestdien apšaudīja Izraēlu ar tūkstošiem raķešu, kā arī vairākās vietās iebruka Izraēlas teritorijā, nogalinot un nolaupot civiliedzīvotājus. Uzbrukumos nogalināti aptuveni 900 izraēlieši un aptuveni 100 sagrābti gūstā. Izraēlas armija paziņoja, ka saskaitījusi aptuveni 1500 palestīniešu kaujinieku līķus Izraēlas teritorijā.

Izraēla ir atbildējusi ar gaisa uzbrukumiem Gazas joslai, kuras amatpersonas ziņoja, ka tur nogalināti 788 cilvēki, tai skaitā vairāk nekā 140 bērni.

Tūkstošiem cilvēku abās pusēs ir ievainoti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu