FOTO Jelgavā ar stāvovācijām sveic Agra Daņiļeviča 60 gadu jubilejas koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Romaško

Jelgavas Kultūras namā 10. oktobra vakarā izdejots pirmais Agra Daņiļeviča jubilejas autorkoncerts “Manas tautas dejas”. Programma iezīmējās ļoti kontrastaina: no rotaļīguma uz patriotiskām noskaņām, no svinīguma uz mežonīgumu. Koncerts izskanēja atraisītu dejotāju un patiesu emociju zīmē, kas, domājams, bija īstā atslēga uz skatītāju sirdīm.

Deju koncertos "Manas tautas dejas" ir iekļautas dejas, ko horeogrāfs ir radījis dažādiem kolektīviem laikā no 1981. gada līdz šodienai. Dejotāji atzīst - lai nodejotu Agra Daņiļeviča horeogrāfijas, nepieciešams uztvert viņa nepieradināto būtību, kā arī kļūt emocionāli atraisītiem.

Horeogrāfs atzīst, ka ar paša radīto materiālu allaž ir bijis ļoti elastīgs un ļāvies interpretācijām – ja vadītājs un dejotāji ir domājuši horeogrāfa virzienā, tas tiek pieļauts un akceptēts. Koncertos būs skatāmas arī ļoti jaunas horeogrāfijas un arī daži pirmuzvedumi.

Foto: Ieva Romaško

Pats gaviļnieks par koncertsēriju saka: “Ir jau sešdesmit. Sakrājušās gana daudzas dejas, kuras var pieskaitīt pie latviešu skatuviskajām tautas dejām. Daļu no tām parādīju pirms pieciem gadiem. Šoreiz gribu atrādīt citas. Protams, būs arī ļoti jaunas horeogrāfijas un pat pirmuzvedumi. Dažos numuros mēģināju meklēt jaunas un nebijušas garšas savā dejas valodā.”

Foto: Ieva Romaško

Nākamie koncerti gaidāmi Siguldas Devonā – 13.oktobrī, koncertzālē "Gors" – 14.oktobrī, Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē – 21.oktobrī, VEF Kultūras pilī – 28.oktobrī.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu