VIDEO Nozares profesionāļi spriež par tehnoloģiju nozīmi Dziesmu un deju svētku norisē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien un otrdien, 9. un 10. oktobrī Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē pēc trīs gadu pārtraukuma norisinājās forums “Kultūra. Industrija. Tehnoloģija”. Atzīmējot pasākuma piekto gadadienu, foruma galvenā tēma bija "Mūsdienu kultūras un tehnoloģiju sinerģija – kā neapmaldīties ceļā uz labu rezultātu”.

Forums “Kultūra. Industrija. Tehnoloģija” ir ikgadējs radošo industriju pasākums, kura mērķis ir veidot atvērtu telpu, kur nozares pārstāvji var brīvi dalīties savās perspektīvās. Tā misija ir veicināt domu apmaiņu industrijas pārstāvju vidū, tādējādi veicinot nozares profesionalitāti un vienotu virzienu nozares mērķiem. Foruma idejas autori un organizatori ir gaismu dizaina un skatuves tehnoloģiju izstrādātāji un ražotāji “Kompānija NA”.

Foto: Publicitātes foto

Foruma programmā bija iekļauta profesionāļu diskusija "Perpetuum Mobile: tradīcijas vai tehnoloģijas?", kuras centrā bija XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Šogad aizvadītie svētki kultūras un tehnoloģiju industrijā ir atstājuši atvērtu jautājumu –kā apvienot tradīcijas ar inovatīvām tehnoloģijām, lai, nezaudējot vērtības, izaicinātu mūsdienu cilvēka uztveri un modelētu nākamo paaudžu skatījumu uz nacionālo kultūras mantojumu? Sarunā tika caurskatīta svētku organizatoriskā, mākslinieciskā un saturiskā kvalitāte, kā arī to prātots par to ilgtspēju nākotnē.

Diskusijā piedalījās Dziesmu un deju svētku virsdiriģente Aira Birziņa, deju virsvadītājs Jānis Purviņš, režisors Juris Jonelis, arhitekts un scenogrāfs Austris Mailītis un producente Diāna Čivle. Diskusiju moderēja Latvijas Teātra Darbninieku savienības vadītājs Ojārs Rubenis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu