Noklausies! Dziedātāja Marta debitē ar dziesmu angļu valodā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ralfs Cimermanis

Šodien, 20. oktobrī, pašmāju dziedātāja Marta, kas jau pietiekamu laiku ir bijusi aktīva un pamanāma Latvijas mūzikas vidē, piesaka savu debiju angļu valodā - straumēšanas un mūzikas lejupielādes servisos no šodienas klausāma viņas dziesma “Losing Game”.

“Jutu, ka radošajā dzīvē alkstu pēc pārmaiņām, un tas notika viegli un organiski - tiku uzaicināta uz starptautisku dziesmu rakstīšanas nometni, kurā atklāju, ka varu rakstīt dziesmu tekstus arī angliski, un ļāvos šim aicinājumam, kas man deva pavisam jaunus radošuma apvāršņus,” par dziesmas tapšanas impulsu stāsta Marta.

“Dziesma “Losing Game” ir ironisks vēstījums par to, kā ir būt sievietei 2023. gadā - uzvarēt šķiet neiespējami, tomēr es turpinu šo spēli spēlēt!”

“Losing Game” dziesmas mūzikas un teksta autore ir pati Marta, bet producēšana tika uzticēta JJ Lush (Jānis Jačmenkins), ar kuru Marta sadarbojusies iepriekš.

Noklausies!

Angļu valodas klātbūtne radošajā procesā Martai nav sveša, jo jau pirms aktīvas darbošanās Latvijas mūzikas vidē viņa mācījās Londonā un ieguva muzikālā teātra bakalaura grādu. Savā tagadējā darba procesā iedvesma tiek gūta arī no muzikālas globalizācijas - TikTok laikmetā plašā pasaule šķiet daudz pieejamāka. Savu dziesmu radīšanas procesā iedvesmu Marta smeļas no citām spēcīgām sievietēm, kas pašas rada savu mūziku un spēlē pēc saviem noteikumiem.

Tāpat pieejamāka ir informācija par mūzikas industrijas virzību un mārketingu, ir iespēja daudz apgūt pašam:

“Man ir ļoti interesanti! Man šobrīd ir interesantāk nekā jebkad. Kāpju pāri robežām - tiešā un pārnestā nozīmē.”

Foto: Dziesmas "Losing game" svinīgā klausīšanās konference 

2020. gadā Marta izdevusi debijas albumu “Lietas, kas notiek manā galvā”, kam sekoja albuma delux versija “Lietas, kas joprojām notiek manā galvā” (2021). Otrais studijas ieraksta albums “Dabas parādība” izdots 2022. gadā.

Dziesma tapusi ar AKKA/LAA autoru stipendijas atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu