FOTO Nosvinēta fantastiskās piedzīvojumu filmas “Ēriks Akmenssirds” pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

19. oktobrī pie skatītajiem Latvijā nonāca viens no vērienīgākajiem Baltijas kinoprojektiem – fantastiska piedzīvojumu filma visai ģimenei “Ēriks Akmenssirds”.

Pirmizrādes apmeklētājiem bija iespēja sastapt režisoru Ilmaru Rāgu, galvenās lomas atveidotāju Florinu Gusaku, Patrishu, kas ieskaņojusi galveno lomu latviski, un filmas tituldziesmas autorus – grupas “Prāta vētra” dalībniekus. Pie fotosienas varēja piemērīt pirāta Versačes cepuri – šo varoni filmā atveido mūziķis Renārs Kaupers. No šodienas filma skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Filma stāsta par vienpadsmitgadīgo Ēriku, kurš ir pārliecināts, ka viņam ir akmens sirds, – tāpēc zēns neskumst ne par to, ka vecāki nespēj veltīt viņam laiku, ne par to, ka viņam nav neviena drauga. Kad ģimene pārvācas uz villu, kuru mantojumā atstājusi tante Brunhilda, izrādās, ka tur jau dzīvo cita ģimene – vienpadsmit gadu vecā Marija ar tēvu. Kad Ērika vecāki abiem paziņo, ka nāksies izvākties, Marija ķeras pie slepena plāna – sameklēt pazudušo māti, kura noteikti pratīs palīdzēt. Bērni kopā dodas neticamā ceļojumā uz Starppasauli, kur iekuļas fantastiskos piedzīvojumos, sastop pirātus, un Ēriks uzzina, cik grūti patiesībā ir dzīvot ar akmens sirdi.

Noskaties filmas treileri!

““Ēriks Akmenssirds” ir visteiksmainākais stāsts, kurā esmu piedalījies kā aktieris,” stāsta Renārs Kaupers, kurš filmā atveido pirātu Versači. “Spilgti kostīmi, grims, specefekti un intriģējošs sižets. Mans tēls ir spožs, absolūts rokstārs. Viņam patīk krāšņi, spīdīgi tērpi – tāda žagatiņa. Viņš izceļas starp visiem pārējiem pirātiem, kuri ir vairāk tādi klasiskāki pirāti. Man šķita interesanti, ka pirātam Versačem bija gredzens ar uzrakstu latīņu valodā, kas vēstīja “izzini pats sevi”. Šie viedie vārdi ir pamatakmens arī dažādu filozofu tēzēs – ļoti interesanti, ka Versačem tāds bija! Protams, mēs varam pieņemt, ka gredzens nolaupīts kādā pirātu braucienā spožā zelta dēļ, bet, kā mēs zinām, nekas nenotiek tāpat vien! Varbūt Versače sirds dziļumos tiecas pēc dziļuma un sevis izzināšanas? Gredzens pēc filmēšanas palika pie manis, un arī atziņu es paturēju. Kā teicis kāds viedais – augstākais kalns, kurā šajā dzīvē jāuzkāpj, esam mēs paši.”

Pēc filmas noskatīšanās iespaidos par redzēto par redzēto dalās mazie skatītāji: “Visvairāk man patika filmas beigas, kad viņi lēca ūdenī ar visām drēbēm,” priecājas Gorans. Arī Madlēna ir apmierināta: “Man patika filma. Pa vidu bija nedaudz bailīgi, bet beigās mamma sāka raudāt.”

“Filmā bija forši, ka brīžiem ir baisi, bet pēc tam atkal notiek kas smieklīgs,” – tā redzēto apraksta Gustavs.

“Filma bija interesanta, vienkārši visu filmu skatījos, ik pa brīdim pasmejoties, tēlošana bija laba. Ar savu pieredzi varu teikt, ka Ērikam sanāca daudz labāk notēlot savu lomu nekā man,” novērtē Timotejs, kurš filmu skatījies ar aktiera acīm, jo pats tēlojis kādā Latvijas filmā. Emma papildina: “Filma bija kā amerikāņu emociju kalniņi – vienā brīdī es smējos, otrā brīdī raudāju, trešajā brīdī biju dusmīga, jo Ēriks neieklausās.”

Filma “Ēriks Akmenssirds” ir visu laiku ambiciozākais Baltijas valstu kino kopprojekts, tā tapšanā piedalījušās sešas valstis (Igaunija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Somija, Ukraina), un tās budžets sasniedz 4 miljonus eiro.

Filmas latviešu versijā vienu no galvenajām lomām – Mariju – latviski ieskaņojusi dziedātāja Patrisha, citās lomās dzirdēsim aktierus Kasparu Znotiņu (Saltkurpis Juhans Ulfsaks), Martu Lovisu Jančevsku (Kapteinis), Ģirtu Krūmiņu (Papus Žils Verners) un Kasparu Dumburu (Dienderis Kristjans Sarvs). Skaņu celiņa veidošanā piedalījusies arī televīzijas raidījumu vadītāja Ketija Šēnberga (Māte), animācijas režisore Roze Stiebra (Brunhilda), mūziķi Fiņķis (Šķeista Nero Urke) un Raimonds Lagimovs jeb Dambis (Vecais cietumnieks Andress Lepiks).

Dziesmas “Alive Again” videoklipa režisors ir grupas “Prāta vētra” bundzinieks Kaspars Roga. Mūzikas video skatāms “Prāta vētras” YouTube kanālā, dziesma klausāma visās lielākajās mūzikas straumēšanas platfomās.

Filma tapusi ar Nacionālā kinocentra atbalstu, to izplata “Baltic Content Media”.

No 20. oktobra filma skatāma kinoteātros visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu