FOTO Kino industrija svin Rīgas Starptautiskā kinofestivāla RIGA IFF noslēgumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Andrejs Strokins

Rīgas Starptautiskais kino festivāls(RIGA IFF) norisinājās no 12. līdz 22. oktobrim kinoteātros "Splendid Palace" un "Forum Cinemas", kā arī tiešsaistes platformā. Sestdien, 21. oktobrī "Splendid Palace" norisinājās festivāla apbalvošanas ceremonija,"RIGA IFF Awards", kurā tika paziņoti šīs sezonas laureāti.

RIGA IFF desmitajā sezonā žūriju – ārvalstu un vietējo nozares ekspertu – vērtējumam bija nodoti 84 kino darbi, kas septiņās kategorijās pretendēja uz festivāla godalgām un specbalvām no festivāla atbalstītājiem. Pirmo reizi festivāla pastāvēšanas vēsturē tā klātienes apbalvošanas ceremonijā festivāla galvenajā mājvietā, kinoteātrī "Splendid Palace", pulcējās ne tikai nominēto filmu veidotāji, žūrijas pārstāvji un nozares profesionāļi, bet arī festivāla apmeklētāji.

Par 2023.gada RIGA IFF Pilnmetrāžas konkursa uzvarētāju atzīta režisores Tias Kouvo komēdija "Ģimenes laiks" (Family Time), kas saņēma naudas godalgu 4000 eiro vērtībā un festivāla galveno balvu – Zelta gaili. Īpašu ekspertu atzinību izpelnījās igauņu režisores Annas Hints dokumentālā filma "Melnās pirts māsība" (Smoke Sauna Sisterhood).

Festivāla rīkotāji uzsver, ka pasākuma desmitgades sezonas svinības turpinās līdz pat svētdienas, 22. oktobra vakaram – uz "Splendid Palace" un "Forum Cinemas" ekrāniem tiks izrādīti starptautiski atzīti un godalgoti kino darbi. Tāpat daļu RIGA IFF filmu tiešsaistes platformā online.rigaiff.lv (Latvijas teritorijā) var noskatīties līdz 22. oktobra plkst. 23:59.

RIGA IFF galvenais partneris ir mediju un tehnoloģiju uzņēmums "Tet". Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, ES programmas "Radošā Eiropa - MEDIA", Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu