Noskaties Kulta grupa "Prāta Vētra" stāsta, kā tapa filmas "Ēriks Akmenssirds" tituldziesma (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Noskaties sarunu, kurā grupas “Prāta Vētra” dalībnieki stāsta, kā tapa fantastiskās piedzīvojumu filmas “Ēriks Akmenssirds” tituldziesma “Alive Again”. Savukārt mūziķis Renārs Kaupers dalās iespaidos par ekstravaganto pirātu Versači, kuru atveido filmā. Filma jau skatāma uz kino ekrāniem visā Latvijā.

“Grūtos brīžos drauga atbalsts ir īpaši nepieciešams. Brīžos, kad ir jāsaņemas, jāpieceļas un jāatgūst ticība pašam sev,” tā filmas svarīgāko vēstījumu iezīmē Renārs Kaupers. Savukārt par dziesmas tapšanu “Prāta Vētras” mūziķi stāsta: “Sākumā likās, ka pirātu filma prasa kaut ko enerģisku un ritmisku, īru garā. Izrunājoties ar režisoru, sapratām, ka dziesmai jābūt gaišai un sirsnīgai, ar laimīgām beigām, kā filmā – galvenie varoņi ir daudz piedzīvojuši un noslēgums ir gaišs. Dziesma ir gana romantiska, tajā ir tāda liela, kosmiska mīlestība, kas mūs vieno.”

Skaties sarunas video!

Savukārt savu varoni filmā Renārs raksturo kā absolūtu rokstāru: “Viņam patīk krāšņi, spīdīgi tērpi – tāda žagatiņa. Viņš ir modīgs – stilīgas saulesbrilles un cepure, ko vēlreiz uzliku arī filmas pirmizrādē. Viņš izceļas starp visiem pārējiem, kuri ir tādi klasiskāki pirāti. Versačes nodomi ir savtīgi – viņš saprot: lai izdzīvotu, jāturas barā. Arī viņa mērķis ir tikt prom no kuģa, un viņš to mēģina izdarīt visos iespējamos veidos.”

Vairāk par pirāta tēla tapšanas procesu, pirmo reizi dzīvē, kad nokrāsojis blondus matus, un īpašo gredzenu Renārs stāsta video: 

Filma “Ēriks Akmenssirds” vēsta par vienpadsmitgadīgo Ēriku, kurš ir pārliecināts, ka viņam ir akmens sirds, tāpēc zēns neskumst ne par to, ka vecāki nespēj veltīt viņam laiku, ne par to, ka viņam nav neviena drauga. Kad ģimene pārceļas uz villu, kuru mantojumā atstājusi tante Brunhilda, izrādās, ka tur jau dzīvo cita ģimene – vienpadsmit gadu vecā Marija ar tēvu. Kad Ērika vecāki abiem paziņo, ka nāksies izvākties, Marija ķeras pie slepena plāna – sameklēt pazudušo māti, kura noteikti pratīs palīdzēt. Bērni kopā dodas neticamā ceļojumā uz Starppasauli, kur iekuļas fantastiskos piedzīvojumos, sastop pirātus, un Ēriks uzzina, cik grūti patiesībā ir dzīvot ar akmens sirdi.

Filma “Ēriks Akmenssirds” ir visu laiku ambiciozākais Baltijas valstu kino kopprojekts, tā tapšanā piedalījušās sešas valstis (Igaunija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Somija, Ukraina) un budžets sasniedz 4 miljonus eiro.

Filmas latviešu versijā vienu no galvenajām lomām – Mariju – latviski ieskaņojusi dziedātāja Patrisha, citās lomās dzirdēsim aktierus Kasparu Znotiņu (Saltkurpis Juhans Ulfsaks), Martu Lovisu Jančevsku (Kapteinis), Ģirtu Krūmiņu (Papus Žils Verners) un Kasparu Dumburu (Dienderis Kristjans Sarvs). Skaņu celiņa veidošanā piedalījusies arī televīzijas raidījumu vadītāja Ketija Šēnberga (Māte), animācijas režisore Roze Stiebra (Brunhilda), mūziķi Fiņķis (Šķeista Nero Urke) un Raimonds Lagimovs jeb Dambis (Vecais cietumnieks Andress Lepiks).

Foto: Nosvinēta fantastiskās piedzīvojumu filmas “Ēriks Akmenssirds” pirmizrāde

Dziesmas “Alive Again” videoklipa režisors ir grupas “Prāta Vētra” bundzinieks Kaspars Roga, dziesma klausāma visās lielākajās mūzikas straumēšanas platformās.

Filma tapusi ar Nacionālā kino centra atbalstu, to izplata “Baltic Content Media”.

No 20. oktobra filma skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu