Izdota Gunāra Rozenberga un Latvijas Radio bigbenda skaņuplate "Linda"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gunārs Rozenbergs un Raimonds Raubiško
Gunārs Rozenbergs un Raimonds Raubiško Foto: publicitātes

Džeza mūzikas izdevniecības “Jersika Records” paspārnē izdota Gunāra Rozenberga un Latvijas Radio bigbenda skaņuplate “Linda”, kurā iekļauti izcilā Latvijas trompetista, komponista un aranžetāja Gunāra Rozenberga pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados komponētie un aranžētie skaņdarbi.

Kompozīcijas no jauna ieskaņotas Latvijas Radio studijā, Latvijas Radio bigbendam muzicējot kopā ar Gunāra Rozenberga laikabiedriem un draugiem - pianistiem Raimondu Paulu un Madaru Kalniņu, saksofonistiem Juriju Smirnovu un Eduardu Raubiško, trompetistu Aivaru Krūmiņu, trombonistu Bruno Jurgenbergu, basistu Juriju Širokovu un ģitāristu Aivaru Hermani.

Foto: Publicitātes foto

Par jauno plati stāsta Latvijas Radio bigbenda diriģents un saksofonists Kārlis Vanags: “Manuprāt, tieši šajā periodā komponētā mūzika visspilgtāk parāda Gunāra daudzpusīgo talantu un viņa bagātīgo izteiksmes paleti. Interesanti arī saklausīt to, kas ir bijis autora redzeslokā - ietekmes, kas veidojušas atpazīstamo, spilgti individuālo Rozenberga skanējumu.

Visi ierakstā dzirdamie skaņdarbi ir oriģināli, autora komponēti un aranžēti. Tika izmantotas partitūras, kas saglabājušās Latvijas Radio nošu bibliotēkā, kaut kas arī ticis restaurēts no fragmentāri pieejama materiāla un ierakstiem.

Lai panāktu maksimāli autentisku skanējumu, esam izmantojuši dažādas ieraksta tehnikas un instrumentu tembrālās variācijas. Vairākos skaņdarbos bass tiek spēlēts ar mediatoru, izmantotas preskartona bungas, Rhodes elektromehāniskās klavieres.”

Ar Gunāra Rozenberga lomu savā karjerā iepazīstina jaunās plates producents un izdevniecības “Jersika Records” vadītājs Mareks Ameriks: “Divtūkstošo gadu sākumā bija tas gods iepazīties un uzspēlēt kopā ar Gunāru Rozenbergu projektā "kuba" un ierakstot Jāņa Žildes solo albumu “Stāvi”. Tad arī pirmo reizi dzirdēju Gunāra plati “Laura”, kas patīkami pārsteidza kā labs fanka un džeza ieraksts. Tāpat lieliskā atmiņā palikušas sarunas ar Gunāru par džezu, koncertiem Tallinā, par Donu Čeriju (Don Cherry), Stīvu Gadu (Steve Gadd), Raimondu Raubiško un citiem džezmeņiem, un droši varu teikt, ka šī pazīšanas pavisam noteikti ietekmēja to, ka pēc gadiem atvēršu savu džeza izdevniecību. Plate “Linda” ir Latvijas Radio Bigbenda un savā veidā arī mans veltījums Gunāram!”

Foto: Publicitātes foto

Albuma ieraksts veikts 2021.gada decembrī skaņu režisora Gustava Ērenpreisa vadībā, asistējot Augustīnam Dellem, Ivo Tauriņam un Reinim Bagātam. Skaņuplates vāka dizainā izmantotas Sergeja Budānova un Jāņa Škapara fotogrāfijas, bet dizainu veidojuši brāļi Edgars un Mareks Ameriki. Plates konsultanti: LR1 mūzikas redaktors Ansis Pavasaris un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Indriķis Veitners.

Foto: Publicitātes foto

Jauno skaņuplati var iegādāties visos mūzikas veikalos, kā arī izdevniecības “Jersika Records” mājas lapā vai Bandcamp platformā. Albums noklausāms arī populārākajās straumēšanas vietnēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu